Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:963245
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Recenzējamā Darba autors ir Jānis Einfelds. Darba nosaukums, ko es recenzēšu ir „Netīrā nauda”, kurš ir atrodams noveļu un stāstu sakopotā grāmatā „Pornogrāfisko bildīšu tirgotājs”. Ļoti interesants nosaukums, kā arī grāmatas noformējums, kas manī izraisīja smīnu un piesaistīja, tas ir tā, it kā viņa mani sauktu vai aicinātu: „Eu, puišel, pieskaries man, nu izlasi mani! Tu redzi cik es esmu daiļa un skaista?”(par grāmatas noformējumu) Pati grāmata ir oranžā krāsā ar sievietes un vīrieša sēžamvietām (pēcpusēm, dibeniem), diezgan eksotiski.
Kādēļ tieši izvēlējos darbu „Netīrā nauda” nevis citu ? Tādēļ, ka šajā darbā iet runa par naudu, kura manā personīgajā dzīvē ieņem ļoti lielu lomu un vēlējos uzzināt, ko tad Einfelds par to šo naudu domā un raksta.
Visa darbība notiek kādā vienkāršā, prastā pilsētiņā, kurā ir pāris lētas kafejnīcas un pilns ar piečurātām vārtrūmēm. Ir divi galvenie varoņi, kuri ir viens otram pretstati, tātad binārās opozīcijas. Viens ir bagāts, otrs nabags jeb ubags, tātad kungs(turpmāk tekstā arī kā Antonio) un students. Kā jau visiem bagātiem un slaveniem kungiem ir savs miesassargs, kurš sargā viņa mieru, tāds arī bija Antonio kungam, kurš bija liels, spēcīgs un ar muskuļotu augumu, no tāda šermuļi vien sametās. Students, pret kuru dzīve izturējās nesaudzīgi, piepelnījās kafejnīcā, tajā pašā laikā pie galdiņa sēdēja Antonio kungs ar savu miesassargu, students kafejnīcā rāvas cik vien spēka, šis pieslīdēja pie Antonio kunga un sāka ubagot, bet kungs par baltu velti naudu nevienam nedod, tādēļ viņām nācās izģērbties.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1127024
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties