Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:532969
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. 2004.gada 17.februāra MK noteikumi Nr.87 Kārtība, kādā novērtējama paredzētās darbības ietekme uz vidi Attiecībā uz sākotnējo izvērtējumu:
Paredzētās darbības ierosinātājs paredzēto darbību piesaka, iesniedzot iesniegumu birojā vai attiecīgajā reģionālajā vides pārvaldē. Ja paredzētā darbība ir būvniecība, ierosinātājs iesniegumu iesniedz pēc būvniecības pieteikuma - uzskaites kartes - iesniegšanas attiecīgās administratīvās teritorijas būvvaldē.
Pēc biroja vai pārvaldes pieprasījuma ierosinātājs sagatavo un iesniedz (arī elektroniski) iesniegumā ietvertās informācijas kopsavilkumu. Kopsavilkumā nelieto specifiskus tehniskos aprakstus un terminus, lai tas būtu viegli saprotams sabiedrībai.
Ja iesniegums iesniegts atbilstoši likuma "Par ietekmes uz vidi novērtējumu" prasībām, birojs izskata minēto iesniegumu un 14 dienu laikā pieņem lēmumu, kā arī ievieto biroja mājas lapā internetā:
1. informatīvu paziņojumu par iesniegumu;
2. iesniegto kopsavilkumu;
3. informāciju par pieņemto lēmumu.
Pārējos likumā "Par ietekmes uz vidi novērtējumu" noteiktajos gadījumos iesniegumu iesniedz pārvaldē. Pārvalde to izskata un 20 dienu laikā veic sākotnējo izvērtējumu.
Pārvalde var uzdot ierosinātājam nosūtīt informatīvu paziņojumu nekustamo īpašumu īpašniekiem (valdītājiem), kuru īpašums ir blakus iespējamām paredzētās darbības vietām, lai īpašnieki septiņu dienu laikā varētu iesniegt pārvaldē priekšlikumus vai paust savu viedokli.
Veicot sākotnējo izvērtējumu, pārvaldei ir tiesības pieaicināt ekspertus, pieprasīt un saņemt informāciju no valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī pieprasīt un saņemt papildu informāciju no ierosinātāja.
Veicot sākotnējo izvērtējumu paredzētajai darbībai, kura ietekmē citas pārvaldes teritoriju, pārvalde konsultējas ar ietekmētās teritorijas pārvaldi un, ja nepieciešams, pieprasa sniegt papildu informāciju.
Ietekmētās teritorijas pārvalde pieprasīto informāciju sniedz 10 dienu laikā.
Birojs 14 dienu laikā izskata pārvaldes sagatavoto sākotnējā izvērtējuma rezultātus un pieņem lēmumu par nepieciešamību novērtēt paredzētās darbības ietekmi uz vidi.
Ja saskaņā ar biroja lēmumu paredzētajai darbībai ietekmes uz vidi novērtējums nav nepieciešams, birojs piecu dienu laikā pēc minētā lēmuma pieņemšanas iesniedz publicēšanai laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un vismaz vienā vietējā laikrakstā paziņojumu, ka paredzētās darbības ietekmes uz vidi novērtējums nav nepieciešams.
Ja birojs pieņēmis lēmumu par ietekmes uz vidi novērtējuma nepieciešamību, tas piecu dienu laikā elektroniski nosūta informāciju par minēto lēmumu vides nevalstiskajai organizācijai, kura pieteikusies birojā un norādījusi e-pasta adresi, uz kuru tai nosūtāma informācija par paredzētajām darbībām attiecīgajā teritorijā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1157536
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties