Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:260883
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. POLITISKĀS IEKĀRTAS IZVEIDES un ATTĪSTĪBAS procesa raksturojums un novērtējums - evolūcijas posmu apskats (ne tikai 20.gs., bet arī senāks atskats, kas skaidro un pamato konkrētās politiskās sistēmas vēsturisko izcelsmi un tās ietekmi uz mūsdienu situāciju).

Itālijas vēsture iekļauj politisko sadrumstalotību, kas ilga gadsimtiem ilgi, bet tomēr nemazināja Itālijas ietekmi uz Eiropas kultūru, jo īpaši renesanses laikā. No 15. līdz 18. gadsimtam Itālijas zemēs valdīja Francija, Svētās Romas impērija, Spānija un Austrija. Kad 1815. gadā beidzās Napoleona valdīšana, Itālija atkal bija neatkarīgu valstu grupējums. Risordžimento jeb atdzimšana (kas bija politiska kustība Itālijā ar nolūku apvienot Itālijas teritorijas) līdz 1861. gadam veiksmīgi apvienoja lielāko daļu Itālijas, tostarp Sicīliju un Sardīniju, un līdz 1870. gadam tika pabeigta Itālijas apvienošana.
Itālija sabiedrotajiem (Trejsavienībai (Itālija + Vācija + Austroungārija)) pievienojās Pirmā pasaules kara laikā, bet sociālie nemieri 1920. gados atnesa pie varas Benito Musolīni fašistu kustību, bet Otrajā pasaules karā Itālija sabiedrojās ar nacistisko Vāciju. Itālija 1946. gadā pasludināja sevi par Republiku. Itālija kļuva par NATO (1949) un Eiropas Ekonomiskās Kopienas (tagad – Eiropas Savienība) biedri. 1970. gados Itāliju raksturo ierobežots autonomijas izveides process. Pēc Otrā pasaules kara tā piedzīvoja straujas valdības izmaiņas, bet palika sociāli stabila.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1401134
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties