Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:708229
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
I.NODAĻA.  1.Konstitūcija    4
1.1.  Funamentālie principi un tiesības    5
1.2.  Republikas demokrātiskā leģitimitāte    6
3.  Tiesu vara    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

3. Tiesu vara
Itālija ir klasiska kontinentālās Eiropas tiesību sistēmas pārstāve. Likumu izdošana pirmām kārtām tiek uzticēta likumdevējvarai un tās galvenajām institūcijām. Valdības izdotajiem aktiem jābūt balstītiem uz konstitūcijas normām, statūtiem (likumiem) vai likumīgiem aktiem, kas nozīmīguma ziņā pielīdzināmi likumiem. Tiesību uzraudzību īsteno neatkarīga tiesu vara. Tiesu varas neatkarība ir nostiprināta konstitūcijā, nosakot, ka tiesu vara ir autonoma organizācija un ir neatkarīga no citām varām (likumdevējvaras un izpildvaras). Tiesu varas administrēšana ir uzticēta Tieslietu Augstākajai Padomei (Supreme Council of the Judiciary). Konstitūcija sevī ietver arī nosacījumus attiecībā uz noteiktu tiesu varas pārstāvju iecelšanu amatā un likumīgo statusu. Tiesneši (magistrati) ir neatceļami no sava amata, proti, tie var tikt atcelti no amata tikai izņēmuma gadījumos, kad šādu lēmumu ir pieņēmusi Tieslietu Augstākā Padome. Tieslietu ministram ir izņēmuma tiesības iniciēt disciplinārlietas uzsākšanu pret tiesnesi, kuru atbilstoši izskata Tieslietu Augstākā Padome.
Itālijas Republikas Konstitucionālā tiesa (Corte costituzionale) ir reglamentēta konstitūcijas apakšnodaļā par konstitucionlajām garantijām. 134. konstitūcijas pants nosaka trīs galvenos Konstitucionālās tiesas uzdevumus. Tā izskata strīdus attiecībā uz likumdevēja izdoto likumu savstarpējo saskanību ar reģionu pašpārvalžu izdotajiem tiesību aktiem, atrisina konfliktus starp valsts varas orgāniem, kā arī izskata apsūdzības, kas vērstas pret Valsts prezidentu. Piecus Konstitucionālās tiesas tiesnešus amatam nominē Valsts prezidents, piecus parlamenta abas palātas kopā, piecus Augstākā tiesa. Tiesnešus ieceļ amatā uz 9 gadiem, izslēdzot iespēju tikt atkārtoti ieceltiem amatā pēc pilnvaru termiņa beigām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1359505
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties