Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:482056
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Savas ēšanas tradīcijas pastāv jebkurā kontinentā, valstī, pilsēta un ģimenē, šoreiz tuvāk aplūkosim Itālijas ēšanas tradīcijas. Uzskatu, ka Itālija ir gardēžu zeme, kas piedāvā izsmalcinātus miltu izstrādājumus, dažādus jūras produktus un debešķīgus desertus.
Izdzirdot vārdu Itālijas virtuve ikvienam prātā iešaujas lieli šķīvji ar makaroniem, picas un vīni, bet izrādās, ka Itālijā slēpjas kas daudz vairāk. Itālijas zābaka papēža galā un augšdaļā jūtamas būtiskas klimatiskās un ekonomiskās atšķirības, kā rezultātā iezīmējas arī vērā ņemamas kulinārijas atšķirības starp Itālijas ziemeļiem un dienvidiem. Pārtikušie Ziemeļitālijas iedzīvotāji lepojas ar auglīgu zemi, mājās gatavotām pastām, eksotiskām jūras veltēm un dažādām salami jeb mortadella desām. Pieņemu, ka daudzus nezinātājus varētu izbrīnīt fakts, ka Itālija ir lielākā rīsu ražotājvalsts Eiropā, tādēļ tos arī bieži izmanto dažādos zivju, gaļas un dārzeņu ēdienos, pievienojot iecienītās bazilika, raudenes, rozmarīna, salvijas, pētersīļa vai majorāna garšvielas. Savukārt Dienviditālija ir kalnaina, karsta. Karstasinīgie dienvidnieki pieraduši asas izjūtas baudīt arī ēdienos, tādēļ šeit vairāk lieto asas garšvielas. Olīvas un olīveļļa šeit ir pašsaprotama ēdiena tapšanas sastāvdaļa, īpaši iecienītas ir Sicīliešu olīvas. Arī dienvidos pastu ēd gan dienā, gan vakarā, taču pasta nekur negaršo vienādi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties