Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:299529
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Islandes iekļaušana Ziemeļeiropas dabas kompleksā ir visai nosacīta.Butībā tā ir dabas teritorija ,kas krasi atšķiras no pārējās Ziemeļeiropas.Šo atšķirību nosaka tas,ka Islande ir sala ar citādu ģeoloģiskās attīstības vēsturi ,tajā ir darbīgi vulkāni un ir apledojums.
Tuvojoties Islandei,jau iztālēm no lidmašīnas var saskatīt augsto vulkānisko masīvu mirdzošās ledus cepures.Pa ielejām lejup slīdošie ledāji no augšas šķiet kā sastinguši ūdenskritumi.Žilbinoši baltie sniega un ledus laukumi kontrastaini izceļas uz melnās lavas fona.Salu ieskauj zilgmainās Ziemeļatlantijas bezgalīgums,baltie putu vainagi sašķīst pret stāvajiem krastiem.Dīvainie,melnie lavas lauki līdzinās tumšai ,bangojošai jūrai,kas pārakmeņojusies.
Islande lieluma ziņā ir otra lielākā sala Eiropā aiz Lielbritānijas.Tās platība ir 103 000 km2,garums austrumu -rietumu virzienā – 500 km,platums ziemeļu – dienvidu virzienā – 300km.
Islande atrodas it kā uz Arktikas sliekšņa : salas galējais ziemeļu punkts – Rifstaungi zemesrags – sasniedz gandrīz ziemeļu polāro loku.Arktikas ledaino elpu padara maigāku siltā Ziemeļatlantijas straume,kas plūst gar salas krastiem.Tāpēc dabas apstākļi Islandē nav tik skarbi kā citos piepolārajos apgabalos.
Islandi atklāja skandināvu jūrasbraucēji 867. – 870.gadā.Tā nebija apdzīvota.Vēlāk salā galvenokārt apmetās izceļotāji no Norvēģijas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1205283
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties