Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:818057
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Suverēnos medijus raksturo hibriditāte, katrs medijs var tikt sakombinēts ar citu mediju nevis, lai sasniegtu jaunu auditoriju, bet gan lai paplašinātu mediju telpu un tā darbojas, nepievēršot uzmanību skatītāju/klausītāju statistikas datiem.
Tīmeklī esošās personīgās mājas lapas, kā arī tādas iniciatīvas, kā piemēram, GeoCities, spēj brīvi pretoties grūtiem laikiem, kamēr lielbudžeta izklaides tīkli sabrūk pirms vēl vairums par tādiem uzzina – fakti ir pierādījuši, ka Internetam ir grūti darboties kā izklaides medijam. Privātajiem medijiem, kā piemēram GeoCities, DigitalCity un citi, vairumā gadījumu nemaz nav specifiska komunikācijas ziņojuma, tiem nav mērķauditorijas, tie nav atkarīgi no uzmanības piesaistes un tomēr tie spēj ļoti veiksmīgi darboties. Tīkls ir uzplaucis kā pilnīga mediju telpas personalizācija, šis nebeidzamais privāto mājas lapu apjoms ar savu ziņojumu „esmu šeit” ir kā pierādījums pa īstam privatizētam medijam.
Savā beidzamajā evolūcijas fāzē mediji kļuva phatic – lingvinistisks termins, kas apzīmē valodas lietojumu drīzāk sociāliem vai emocionāliem nolūkiem un nevis informācijas apmaiņas nolūkiem. Stereotipisks piemērs būtu frāze „kā tev iet” – tā sevī ietver daudz ko vairāk nekā vārdu tīri semantisko nozīmi. Šis mediju veids ir pilnīgi nederīgs tradicionālajā mediju shēmā, bet tomēr to nevajadzētu uztvert kā aksiomu. Mediju telpa šeit ir jāapskata kā jaunu vidi, kurā cilvēki rada klātesamību bez vēlmes vai mērķa paziņot specifisku vēstījumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties