Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:755385
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Teritorijas žesti izpaužas tad, kad cilvēki atbalstās pret citiem cilvēkiem vai priekšmetiem, lai parādītu teritoriālas pretenzijas pret šo priekšmetu vai personu. Tomēr ir viegli radīt apjukumu, atbalstoties pret cita cilvēka īpašumu, apsēžoties uz tā vai lietot to bez viņa atļaujas.
Īpašuma žestus pastāvīgi visvairāk lieto vadošie darbinieki. Ir ticis novērots, ka darbinieki, kuri nesen iecelti vadošā amatā, pēkšņi sāk lietot šos žestus, lai gan ie reti tos lietojuši pirms paaugstināšanas amatā (pār krēslu pārmestas kājas, atgāsties krēslā un pārlikt vienu kāju pār krēsla balstu). Sarunas gaitā šie žesti var būt diezgan kaitonoši, un ir svarīgi, lai cilvēks ieņemtu citu pozu.
“Atspoguļošana” ir līdzeklis, ar kura palīdzību viens cilvēks paziņo otram, ka pielrīt viņa idejām un attieksmei. Ar šo paņēmienu viens bez vārdiem saka otram: “Kā tu redzi, es domāju tāpat kā tu, tāpēc es kopēju tavu pozu un žestus”. Šāda kopēšana notiek starp draugiem vai cilvēkiem ar vienādu sabiedrisko stāvokli, kuriem ir vienādas domas un izjūtas. Tas ir veids, kādā citi paziņo mums, ka viņi mums piekrīt vai ka mēa viņiem patīkam. Šādi ir iespējams arī ietekmēt sarunas iznākumu
Vēsturiski ķermeņa noliekšana citas personas priekšā ir lietota kā priekšnieka/pasotā attiecību nodibināšanas līdzeklis. Pretēji daudzi uzskatam, augumā garāki cilvēki ir ietekmīgāki nekā nelieli, taču var arī izādīties, ka garā augums ir trūkums dažos tiešo sarunu gadījumos, kad jārunā “vienādā līmenī” vai “aci pret aci”. Bet pastāv arī apstākļi, kuros ķermeņa novietošana zemāk var būt kā dominējošs signāls (kad cilvēks atkrīt un ērti iekārtojas krēslā cita cilvēka mājās, kamēr saimnieks stāv kājās). Pilnīga citas personas teritorijas ignorēšana rada iespaidu par dominējošu vai agresīvu attieskmi. Cilvēks vienmēr jutīs pārākumu savā teritorijā, it īpaši savās mājās.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1116400
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties