Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:683526
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Konkrētā teritorijā licence var būt ekskluzīva, solo vai vienkārša. Vairums licenciāru dod priekšroku iespējai noslēgt vienkāršas licences līgumus, kas nozīmē to, ka licences lietot tehnoloģiju tiek piešķirtas vairākiem licenciātiem. Sadalot riskus un atlīdzību starp vairākiem licenciātiem, licenciārs nekļūst atkarīgs no 1 licenciāta veiksmes. Licenciārs var saglabāt labāku kontroli pār tehnoloģiju un, tā kā, ka vairāki licenciāti izmanto licencēto tehnoloģiju vairākos tirgos un, iespējams, iemieso to vairākos dažādos produktos, tehnoloģijai ir lielākas uzlabošanas un turpmākās attīstības iespējas. Bet gadījumos, kad licencējamā tehnoloģija ir agrīnās attīstības stadijā un tās izmantošanai licenciātam jāveic ievērojamas papildu investīcijas, vairums potenciālo licenciātu vēlas ekskluzīvas tiesības, vismaz atsevišķās teritorijās.
Par ekskluzīvu parasti sauc licenci, kas dod tiesības licenciātam aizliegt licences priekšmeta izmantošanu attiecīgajā teritorijā pat licenciāram pašam. Par solo licenci parasti sauc līgumu, ar kuru attiecīgajā teritorijā licencēto tehnoloģiju drīkst izmantot vienīgi licenciāts un licenciārs, bet neviens cits. Praksē šīm atšķirībām nav lielas nozīmes, un dažkārt arī solo licenci mēdz saukt par ekskluzīvu. Ikvienā no šiem gadījumiem licenciāram nav tiesību piešķirt citas licences (vismaz tajā teritorijā, kurā licence ir formulēta kā ekskluzīva vai solo licence).

Preču zīmes, būtība, izmantošana, aktualitātes

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1365586
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties