Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:192204
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.08.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Informācijas atklātības jautājums demokrātiskā sabiedrībā ir bijis un būs. Joprojām nav vienotas definīcijas, cik plaši informācijai jābūt atklātai, cik nē, bet ir skaidrs, ka pastāv kaut kādi principi un ir ierobežotā daļa, kas mums nebūs pieejama. Tiek diskutēts, kas ir šī ierobežotā daļa.
Ja rīcība ir godprātīga, atbildīga un kompetenta, tad nav jābaidās būt atklātam. Līdz ar to pavisam pretēju efektu var panākt, nepievēršot pietiekamu uzmanību informācijas pieejamībai un atklātībai. Informācijas slēpšanu, neatsaucību informācijas sniegšanai, sabiedrība var iztulkot kā negodīgas, nelikumības darbības piesegšanu. Arī sabiedrības priekšstati par korupcijas esamību vai neesamību kādā sfērā lielā mērā balstās uz priekšstatiem par nepieejamām, noslēgtām organizācijām. Informācija ir viens no svarīgākajiem pakalpojumiem, kuru publiskās pārvaldes iestādes var dot saviem klientiem, proti sabiedrībai.
Attiecībā uz atklātību kā tādu un e-pārvaldes jaunajiem risinājumiem, arvien vairāk nodalās divi aspekti, kas saistīti ar valsts informācijas pieejamību. Pirmais aspekts ir informācijas pieejamība un otrais – informācijas atklātība.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties