Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:976308
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kaut arī Eiropas Savienības integrācija ir bijusi samērā strauja un šodien tā jau ir sasniegusi 27 dalībvalstu skaitu, starp kurām kopš 2004.gada ir arī Latvija, un tā ir kļuvusi par ļoti nozīmīgu politisko spēku pasaulē, tās attīstības ceļš tomēr nav bijis viegls un tai pastāv izaicinājumi arī vēl šodien.

Eiropas robežas.
Kā liels izaicinājums Eiropas integrācijai ir ģeogrāfiskais aspekts. Diemžēl Eiropu nav iespējams īsti uzsktīt par konkrētu atsevišķu kontinentu, jo salīdzinājumā ar visiem pārējiem kontinentiem, kuriem robežas tiek skaidri iezīmētas ar okeānu krasta līnijām, Eiropai nav skaidras Austrumu robežas, kas liek Eiropu uzskatīt tikai kā daļu no Eirāzijas. Tātad šodienas lielākajiem izaicinājumiem Eiropas integrācijā ir Eiropas politisko un ģeogrāfisko robežu nospraušana. Pat tad, ja Eiropa par savu Austrumu robežu nosprauž Urālu kalnus, tajā ir zināmas neskaidrības, proti, tādā gadījumā pie Eiropas tiek pieskaitītas arī Moldova, Ukraina, Baltkrievija un trīs Baltijas valstis. Baltijas valstis jau no sākta laika gala ir tiekušās pēc Eiropas principiem, savukārt pirmās trīs vienmēr pēc Āzijas, kas rada zināmas neskaidrības Eiropas robežās. Taču vēl lielākas neskaidrības rada fakts, ka, ja Eiropas Austrumu robeža būtu Urālu kalni, tad Eiropā ietilpst arī daļēji Krievija, bet lielākā daļa šīs zemes tomēr ietilpst Āzijas daļā, kas šo zemi dara par nedalāmu Āzijas sastāvdaļu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1120959
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties