Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:295384
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.08.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Labdabīgā drošība reģionā nenozīmē, ka nepastāv strīdi starp valstīm un pozīcijām. Daži ir teritoriāli, resursu, minoritāšu jautājumu strīdi vai starpvalstu konflikti pastāv Eiropā. Tomēr līdz šim brīdi multilaterālās konfliktu rezolūcijas un konfliktu menedžēšanas mehānismi ir ļāvuši izvairīties no saspringuma tik tālu, ka tas novestu pie bruņota konflikta, tāpat tiek sagaidīts, ka drošības un stabilitātes rezolūcijas dos savu iespaidu arī nākotnē. Potenciālais konflikts, kas uzskatāms par iekšēju, bet arī varētu nosaukt par starpvalstu, pastāv lielākoties neintegrētā Eiropas daļā, kas galvenokārt sastāv no bijušām komunistiskām valstīm Centrālajā, Austrum un Dienvideiropā. Pretēji, integrētās valstis, ko galvenokārt veido NATO un ES dalībvalstis, ir sasniegušas augstu politiskās un ekonomiskās integritātes līmeni, kas noved pie īstas komūnas drošības situācijas – pie reģiona, kurā karš nevar būt uzskatīts par konflikta risināšanas metodi.
Labvēlīgā drošības vide reprezentē pilnīgas pārmaiņas no tā, kas tiek uzskatīts par dabiskās valsts modeli Eiropā un modernu valsti. Galvenā atšķirība starp pēckara situāciju un vēsturisko modeli ir tāda, ka ASV caur NATO radīšanu, denacionalizēja aizsardzību Eiropas kontinenta daļā, iznesot to ārpus Padomju Savienības zonas. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties