Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:586228
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kad Lotārio de Segni (1160 vai 1161 – 1216) kļuva par pāvestu Innocentu III (1198. gadā), viņš bija jaunākais Baznīcas kardināls – 37 gadus vecs. Cēlies no Itālijas augstmaņiem, ieguvis labu juridisko un teoloģisko izglītību Boloņas un Parīzes universitātēs. Savā darbībā Innocents vairāk atgādina politiķi nekā pāvestu.
Viena no Innocenta vēlēšanām bija vadīt sekmīgu krusta karu. Innocents rūpīgi plānoja kara sludināšanu un krustnešu vervēšanu. Tika nolemts, ka krustneši pulcēsies Venēcijā, jo pa jūras ceļu būtu vieglāk sasniegt Jeruzalemi, nekā pa sauszemi. Taču, karotājiem sapulcējoties, atklājās, ka viņi nespēj samaksāt venēciešiem par pārtiku un pārvešanu. Venēcijas galvenais miertiesnesis Enriko Dandolo piekrita dzēst parādu un nogādāt krustnešus Svētajā Zemē, ja vien viņi pa ceļam apstāsies Zaras pilsētā, kuru bija sagrābis Ungārijas karalis un atjaunos Venēcijas kontroli pār to. Tā kā citu iespēju nebija, krustneši to izdarīja. Kamēr krustneši pārziemoja Zarā, pie viņiem ieradās Bizantijas princis Aleksis (Alexius), kurš bija gāzts no troņa. Aleksis apsolīja krustnešiem piegādāt karavīrus, pārtiku un naudu, lai pabeigtu karu ar Jeruzalemi, ja vien viņi palīdzēs viņam atgūt troni. Krustneši devās uz Konstantinapoli, kuru 1204.gadā iekaroja un izlaupīja. Krustnešu vadītājs grāfs Baldvins no Flandrijas (Baldwin of Flanders) ātri vien atbrīvojās no Alekša un kļuva par jauno imperatoru. Viņš un viņa pēcteči valdīja līdz pat 1261.gadam. Šajā laikā tika pasludināta latīņu un grieķu atkalapvienošana.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties