Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:500127
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Informācijas zinātni (IZ) radīja 20.gs. 50. gados pieaugošā interese par informācijas tehnoloģijām un tajās iesaistītajām informācijas sistēmām. Šo starpdisciplīnu dzīvē ieviesa ASV Dokumentu un Komunikācijas centrs, kas vadīja bibliogrāfisko informācijas sistēmu izpētes procesu, īpaši uz datorsistēmām bāzētos variantus. Sākotnēji IZ mērķis bija darboties šajās jomās, bet mūsdienās, kad jēdziens ir krietni paplašinājies, mērķis ir darboties kā ļoti daudzu zinātņu starpdisciplīnai, vienojošam, koordinējošam, organizējošam starpposmam. Mērķis ir atvieglināt un padarīt maksimāli efektīvu visu līmeņu informācijas un lietotāju komunikāciju, tādējādi veidojot informācijas sabiedrību.
IZ objekts ir informācija, informācijas pārraide sabiedrībā, informācijas sniegšana lietotājiem; sociālās komunikācijas. Priekšmeti - informacionālās apkalpošanas likumsakarības.
Informācijas tehnoloģiju loma IZ attīstībā bija un ir vistiešākā. IZ radās kā bibliogrāfijas kontroles nenumurējama automatizācija, ilgstoši darbojās bibliogrāfijas informācijas sistēmas jomā, detalizēja datorbāzes dažādību. Mūsdienās informācijas tehnoloģiju ietekmē IZ izpētes jautājumu loks jūtami paplašinās. Piemēram, daudzi informacionālie procesi kļuvuši ļoti cieši saistīti ar informācijas tehnoloģijām, to procesiem. Tā ir atsevišķa IZ darbības joma, kas pēta metodes un tehnoloģiju, kas var uzlabot informācijas kvalitāti un informācijas pārraides procesus informācijas sistēmās.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties