Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:936911
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jēdzienu "informācijas inženierija" {II) 1970. gadā ieviesa Klivs Finkelšteins (Clive Finkelstein) un Džeimss Martins (James Martin). Šīs metodes pamatā ir divas idejas:
informācijas inženierijas mērķis ir veidot informācijas sistēmas, kas reāli apmierina biznesa vajadzības. Lai to sasniegtu, informācijas inženierija sāk ar biznesa stratēģijas un tās seku analīzi. Tādejādi, informācijas inženierija darbojas pēc lejupejošas pieejas un nodrošina organizatorisku skatu uz biznesu un tā prasībām;
biznesa informācijas tehnoloģijai jābūt balstītam uz datu modeli, kas paredzēts biznesa procesu modelēšanai. Biznesa sistēmās funkcijas mainās vienlaicīgi ar cilvēku vēlmju (vajadzību) izmaiņām, savukārt, datu modelis mainās tikai līdz ar informācijas jēgas un svarīguma izmaiņām. Tāpēc informācijas inženierijas sistēmās tiek pieņemts, ka cilvēku vēlmes mainās straujāk, nekā dati, tāpēc datu modelis tajās ir stabilāks, nekā funkciju modelis.

Informācijas inženierijas pieejas modelis redzams 1. attēlā (nākamā lappuse). Sistēmas analīze tiek veikta divos virzienos - aktivitāšu virzienā (kreisajā pusē) un datu virzienā (labajā pusē)

Informācijas stratēģijas plānošanas (ISP) laikā tiek veikta pašreizējās biznesa situācijas, stratēģijas un vajadzību analīzi, un informācijas stratēģijas plāna noteikšanu. Šī plāna divas sastāvdaļas ir biznesa funkcijas, kas ietver sevī visas veicamās darbības, un interešu sfēras, kas ietver galvenās biznesa intereses. Šīs daļas ir cieši saistītas, jo, lai veiktu biznesa darbības, vispirms jāievāc informācija par interešu sfēru. Trešā ISP sastāvdaļa ir biznesa sfēras, kas ietver sevī attiecīgu biznesa funkciju un interešu sfēru apvienojumu.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1127237
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties