Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:884668
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nozieguma pēdu analīze: miesas bojājumi uz līķa, apģērba bojājumi, dedzināšanas/svilināšanas pēdas uz apģērba, līķa, nagu un zobu pēdas uz upura ķermeņa, citas bioloģiskas izcelsmes pēdas, cīniņa pēdas notikuma vietā, t.sk. atsevišķu noziedznieka ķermeņa daļu un apavu pēdas, pēdas uz noziedznieka un viņa apģērba, apaviem, mikropēdas (auduma šķiedru, rīka mikrodaļiņas, ādas mikrodaļiņas), nozieguma mikropēdas aizdomās turētā miteklī, nozieguma slēpšanas pazīmes.Noziedznieka personisko īpatnību un nozieguma izdarīšanas motīvu analīze- personības kriminalizācijas līmenis, kriminālās uzvedības veidu pārzināšana, mērķa sasniegšanas īpatnības, nozieguma izdarīšanas iespējamie motīvi ( atriebība, mantkārība, greizsirdība, afektīvā agresivitāte, konkrētai situācijai neadekvātas un nemotivētas darbības, spontāni radušās, bezjēdzīgas cietsirdības, sadisma, seksuālās pataloģijas izpausmes.
Notikuma vietas apskate ir izmeklēšanas darbība, kuras gaitā apsekojot telpas vai apvidus iecirkni, kurā noticis vai varējis notikt izmeklējamais noziegums, meklējot un fiksējot pēdas un citus pierādījumus, pēta situāciju un noskaidro notikuma mehānismu nolūkā konstatēt tā būtību un noteikt vainīgo personu. Apskates laikā jāievēro 4 faktori: apskates neatliekamība; notikuma vietas apskate vienmēr ir sākotnējā, neatkārtojama izmeklēšanas darbība; vienīgā izmeklēšanas darbība, kurā policijas darbinieks personīgi un tieši var uztvert situāciju, kādā noticis noziegums. Izdarot notikuma vietas apskati, jāievēro noteikti vispārējie noteikumi. Objekti, kuri vienmēr atrodas notikuma vietā jāapskata sevišķi rūpīgi.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −10,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1351769
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties