Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:429964
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.06.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Inflācija Latvijā.
Februārī gada inflācija turpināja samazināties (līdz 3.4%), un patēriņa cenu vidējais līmenis salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauga tikai par 0.1%. Ārējie faktori šajā periodā nebija labvēlīgi galvenokārt strauja naftas cenu kāpuma dēļ. Inflācijas pieaugumu ierobežoja augsts bezdarba līmenis un joprojām samērā zema patērētāju pirktspēja.
Gada pirmajos mēnešos saasinājušies riski, kas palielina varbūtību, ka inflācijas līmenis varētu pārsniegt pašlaik prognozēto. Pirmkārt, pārtikas cenu līmeni gadā kopumā var nelabvēlīgi ietekmēt sausums Dienvidamerikā, kur jau pašlaik tiek novāktas mazākas ražas, nekā gaidīts, kā arī iespējamais graudaugu ražu sarukums NVS valstīs ziemas kailsala dēļ. Otrkārt, Tuvo Austrumu naftas ieguves valstīs pastāvīgi notiek politiskie nemieri, un nav informācijas par iespēju rast to drīzu un konstruktīvu risinājumu, kas savukārt mazinātu saspīlējumu naftas produktu tirgū. Tāpēc tuvākajā nākotnē nav pamata gaidīt būtisku naftas cenu kritumu.
Naftas cenu pieaugums izraisa arī mazuta cenu kāpumu, tāpēc var palielināties dabasgāzes tarifi rūpnieciskajiem patērētājiem. Mājsaimniecībām dabasgāzes tarifi varētu mainīties jūlijā, taču siltumenerģija var sadārdzināties agrāk, ja pieaugs rūpniecisko patērētāju izmaksas. AS "Latvijas Gāze" tarifu prognoze rūpnieciskajiem patērētājiem līdz jūnijam ir nemainīga, taču naftas cenu riski palielina iespēju, ka prognozes un faktiskās cenas var tikt koriģētas. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1333008
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties