Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:590599
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

A hepatīts (HAV). A hepatīts ir vīrusu infekcija, kas izplatās kā zarnu infekcija (fekāli orālais inficēšanās mehānisms). Šī infekcija biežāk sastopama vietās, kurās ir ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu piesārņojums vai vietās, kurās tiek nepareizi apstrādāta un attīrīta pārtika, piemēram, kafejnīcas un restorāni. Slimība visbiežāk izplatās no inficētu dzīvnieku fekālijām, visbiežāk tie ir grauzēji vai kukaiņi.
A hepatīts nenoved pie hroniska hepatīta vai aknu cirozes, un lielākajai daļai pacientu izveseļošanās periods aizņem no 6 līdz 10 nedēļas. Dati liecina, ka vairāk par 50 procentiem amerikāņu ir inficēti ar hepatītu A. Lielākai daļai inficēto neizjūt vispār, vai ir maz slimības simptomu. Tādējādi daudzi A hepatīta nēsātāji neapzinās tie ir inficēti.
B hepatīta (HBV). B hepatīts tiek uzskatīts par vienu no visvairāk izplatītākajām infekcijas slimībām, kas sniedz augstāko profesionālo risku zobu personālam; 10000 jauni atgadījumi tiek ziņoti katru gadu. Vīruss, kuru sauc par B hepatīta vīrusu (HBV),kurš bojā aknas un var izraisīt hronisku infekciju (vīrusa nēsāšanu visas turpmākās dzīves laikā), aknu cirozi, aknu vēzi, aknu mazspēju un nāvi. Ar B hepatītu var inficēties, tieši kontaktējot ar inficēta cilvēka asinīm vai organisma šķidrumiem, piemēram:, pēc saduršanās ar inficētu priekšmetu, pēc seksuāla kontakta, kopīgu priekšmetu lietošanu.
Hepatīta C (HCV). Tā ir viena no izplatītākajām un smagākajām vīrushepatītu formām. Nereti cilvēki var nemaz nenojaust, ka ir inficējušies ar šo vīrusu, jo aknu darbības bojājumi var attīstīties vairāku gadu garumā. Vairumā C hepatīta gadījumu slimība pārtop hroniskā formā. To uzskata par diezgan jaunu, bet tomēr ļoti izplatītu slimību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties