Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:914005
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.08.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Attīstījās hologrammas, kas vēlāk padarīja tv attēlus iespējamus. Arī filmu industrija mainījās, parādījās pirmās fikcijas filmas. Pitsburgā parādījās pirmie nickelodeons, kas kalpoja par pamatu pirmo kinoteātru radīšanai, kas piedāvāja izklaidi par pieņemamu cenu, taču nodrošinātākie cilvēki sāka baidīties, ka tajos neizglītotajiem strādniekiem tiks iebarotas revolucionāras idejas, tādēļ tos sāka kontrolēt, bet vēlāk arī augstākais sociālais slānis sāka novērtēt kino mākslu. Cilvēki vēlējās kaut ko nereālu, ne tikai romantisko un nopietno, bet arī kaut ko par ko pasmieties, tas tika dots, kā arī ar laiku filmas kļuva krāsainas, no kurām pirmās bija izkrāsotas ar roku, un tām tika pievienota arī skaņa. Pirmie to izdarīja Warner Bros, kas sākumā bija tikai kā fona mūzika. Pieaugot pieprasījumam pēc filmām, radās pieprasījums pēc aktieriem, radās Holivuda. Pirmie aktieri bija cilvēki, kas nestrādāja pārāk aizņemtu darbu, tāpēc varēja ierasties uz filmēšanos. Filmu industrijai turpinot attīstību, visās nācijās parādījās savas spēcīgās filmu industrijas, bet 1910. parādījās pirmais kino fanu žurnāls, sāka parādīties pirmās kino zvaigznes, tādas kā Grēta Garbo, Gerija Kūpers uc. (1)
Parādoties fikcionāla satura filmām tika paredzēts, ka tās var radīt nekārtības, paust valstij nepieņemamas idejas, izaicināt skatītājus, tās veicināja filmu cenzēšanu, tāpat arī valsts notikumi mainīja pieprasījumu pēc konkrētiem filmu žanriem, piemēram, lielās depresijas laikā pieprasītākās bija romantiskās komēdijas. Bet kino biznesu, ļoti ietekmēja televīzijas parādīšanās, tas noveda pie vairāku kinoteātru slēgšanas, jo daudz filmu fani izvēlējās palikt mājās, nevis doties skatīties filmu ārpus tās.(1)

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties