Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:622201
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

GOA – viena no skaistākajām Indijas vietām un viena no labākajām pasaules kūrvietām Āzijā Arābijas jūras krastos. Bijusī portugāļu kolonija, kur apbrīnojami harmoniski ir savijušās indiešu un portugāļu kultūras. Majestātiskās senās katedrāles, klosteri un cietokšņi, mājīgas villas gleznaini plešas gar visu jūras piekrasti. Goa ir vairāk nekā 40 pludmaļu, kuru kopgarums ir 160 km. Tā ir vienlaidus smilšu josla, kurai vienā pusē ir jūra, bet otrajā – palmu birzis. Ģeogrāfiski Goa dalās divās daļās – ziemeļu un dienviddaļā. Dienvidu Goa atrodas dārgas (pēc Indijas mērauklām) pansijas un viesnīcas, kuras ir populāras bagāto indusu vidū, kā arī vidējā Eiropas iedzīvotāju slāņa vidū, šīs vietas ir pilnīgi atbilstošas turīgu ļaužu atpūtai. Goa ziemeļdaļā apmetas progresīvā jaunatne no Eiropas un Amerikas. Šī ir jauniešu “tusiņu” un diskotēku vieta. Šeit ir ārkārtīgi populāras pludmales viesības, kur tiek atskaņota mūzika “Goa trans” stilā – uz zemām frekvencēm ieskaņotas indiešu melodijas. Goa centrālā daļa apvieno vēsturiskos un kultūras pieminekļus.
KLIMATS GOA – tropisks, vidējā gada ūdens un gaisa temperatūra ir
+28 grādi pēc Celsija. Lietus sezona ilgst no jūnija sākumā līdz septembra beigām. Veiksmīgākais laiks ceļojumam: oktobris - maijs
Nacionālais dzīvnieks – tīģeris;
Nacionālais putns – pāvs;
Nacionālais zieds – lotoss;
Nacionālais auglis – mango.

Goa – Indijas piekrastes pērle
Goa -Indijas piekrastes pērle, pasaulslavena kūrvieta. Tā atrodas Indijas okeāna krastos, apmēram 400 km attālumā uz dienvidiem no Bombejas. Savu slavu Goa ir ieguvis pateicoties acīmredzamām lietām: nebeidzamām smilšu pludmalēm, dzidrajam okeānam, skaidrajām debesīm, tas viss vilina turīgus atpūtniekus ne tikai no Indijas, bet arī no visām pasaules malām.
Dzīve skaidrā okeāna krastos zem maigi glāstošas saules stariem, zilajām debesīm un palmām ir viegla un bezrūpīga. Paši pirmie to saprata romantikas cienītāji – 60.gadu hipiji. Jau tad viņiem bija apnikuši Eiropas komfortablie kūrorti, un, īstas romantikas, mīlas un brīvības meklējumos, viņi nonāca Indijas krastos, kur atrada īstu paradīzi zemes virsū – Goa.

GOA VĒSTURE (INDIJA)

Goa vēstures sākumi meklējami laikos, kad 1510.gadā Āzijā norisinājās sīva cīņa par kontroles iegūšanu pār garšvielu tirgu. Portugāļi bija tajā laikā vieni no labākajiem jūras braucējiem, un tādēļ viņiem bija nepieciešama pašiem sava jūras osta Indijā. Portugāļi iekaroja Indijas piekrastes visgardāko kumosiņu – Goa.
Šajā laikā Goa zemes pārvaldīja Adils Šahs Baidžaipura, un viņa plānos neietilpa padoties bez cīņas. Portugāļi drosmīgā kapteiņa Afonso Albukjerke vadībā savus karakuģus virzīja uz krastiem, taču sastapās ar Adil Šaha sīvu pretestību un bija spiesti atkāpties.
Tajā pašā gadā portugāļi, divkāršojot savus spēkus, no jauna devās uzbrukumā. Adils Šahs tika nogalināts un pārvalde nonāca uzvarētāju rokās. 1543.gadā portugāļi palielināja savu ietekmi Salcjettes, Bardezes un Mormugoa rajonos. Tai pat laikā Goa nokļuva pirmie spāņu inkvizitori, kā rezultātā sākās hinduistu un kristiešu kultūras saplūšana un sajaukums.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-4,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1176149
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties