Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:347333
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Austrumos – lielā attālumā no Priekšāzijas senajām valstīm – 2.gt. p.m.ē. veidojās vēl divi civilizācijas centri: Indija un Ķīna. Indijas un Ķīnas civilizācijas attīstījās nošķirti no Tuvo Austrumu un Eiropas civilizāciju centriem.
Senās Indijas teritorija aizņēma Indostānas pussalu un Indas un Gangas baseinus. Pussalu no pārējās pasaules ziemeļos norobežoja divarpus tūkstošus kilometru garie pasaulē diženākie kalni – Himalaji, par kuriem veda tikai dažas pārejas, tāpēc Indijas ziemeļi bija pasargāti no klejotāju iebrukumiem. Ziemeļaustrumos stiepās tropisko džungļu teritorija. Ziemeļaustrumos atradās sausais, kalnainais Beludžistānas novads, caur to veda nozīmīgākie ceļi uz ārpasauli. Kaut gan Indijai bija jūras robeža, tomēr kuģniecībai nebija labvēlīgu apstākļu, jo Indas un Gangas deltas bija dūņainas un nebija piemērotas ostu izveidei. Tikai dienvidu daļā dažas vietas bija piemērotas ostu izveidei.
Visauglīgākās bija Indas un Gangas baseinu zemes. Indijas ziemeļrietumu daļā, ko sauc par Pendžabu, radās pirmiedzīvotāju senākā Indas kultūra.
Iedzīvotāju etniskais sastāvs bija neviendabīgs. Laika gaitā no ziemeļrietumiem ieplūda svešas tautas. Tas ietekmēja Indas ielejas senākās kultūras veidotājiem, kas pastāvēja 3.gt. vidū-2.gt. pirmajā pusē p.m.ē., bija zema auguma tumšādaini cilvēki.
Pēc 1500.g.p.m.ē Pendžabā ienāca gara auguma gaišādainās indoeiropiešu ciltis, kuras sauca par āriešiem. Viņi ieradās nevis kā skaitliski neliels dižciltīgu karavīru slānis, bet gan kā ganu tauta ar saviem ganāmpulkiem, kaujas ratiem un zirgiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1142148
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties