Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:962086
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Ražošanas indekss.
Tā mērķis ir mērīt izmaiņas produkcijas izlaides apjomos, neilgos regulāros intervālos. Šis indekss atspoguļo pārskata periodā vērojamās apjoma izmaiņas pievienotajā vērtībā pēc ražošanas faktoru izmaksām. Ražošanas indekss ir teorētisks mērījums, kuru precizē ar praktiskajiem mērījumiem.
Praksē nosakot indeksus pielieto šādus aizstājošus lielumus (dati indeksu sastādīšanai nav pieejami katru mēnesi) - bruto produkcijas vērtība (indeksēta); ražošanas apjomi; apgrozījums(indeksēts);ieguldītais darbs; izmantotie izejmateriāli; izmantotā enerģija.
Atkarībā no izmantotās aizstāšanas metodes ražošanas indeksā būtu jāņem vērā izmaiņas: preču kvalitātē, gatavo preču krājumi un nepabeigtie darbi, tehnoloģiskās izmaiņas. Pakalpojumi, kas saistīti ar PVN iegūšanu, piemēram, ražošanas vienību komplektēšana, montāža, uzstādīšana, labošana, plānošana, projektēšana, programmatūras izstrāde.
2.Apgrozījuma indekss.
Mērķis atspoguļot preču un pakalpojumu tirgus attīstību.
Apgrozījumā ieskaita summas, par ko apsekojamā vienība izrakstījusi rēķinus pārskata perioda beigās, kas atbilst trešajām personām piegādātu preču vai pakalpojumu tirgus noietam. Ieskaita visas nodevas un nodokļus par precēm un pakalpojumiem, par ko ir izrakstīti rēķini, izņemot PVN un citus atskaitāmos nodokļus. Apgrozījumā ieskaita arī pārējos maksājumus (pārvadāšana, fasēšana u.tml. maksājumus).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties