Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:699175
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ekstravertās ievirzes tipa apziņu Jungs raksturo ar orientāciju uz objektu un objektīvo realitāti, kas dominē tiktāl, ka cilvēka rīcību un galveno lēmumu pieņemšanu visbiežāk nosaka nevis subjektīvie uzskati, bet objektīvās attiecības. Ja tas notiek pastā­vīgi, tad tas ir ekstraverts vispārējās psihiskās ievirzes tips.
Tomēr ekstravertā ievirze nenozīmē, ka vienmēr rīcība atbildīs ekstraverta shēmai. Piemēram, emocionālais ekstravertā tips, ku­ram ir brīnišķīgas attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem, bet kuram dažreiz gadās izteikt ārkārtīgi netaktiskus spriedumus, ko rada šā tipa maz diferencētā un maz apzinātā domāšana (visvājāk attīstīta ir loģika), kuru tas tikai daļēji kontrolē apzināti un kuru nepietie­kami nosaka objekts, var rīkoties, nerēķinoties ne ar ko.
Ekstravertās ievirzes pārstāvjiem apziņa ir vērsta uz ārpasauli. Apziņas ekstravertā ievirze pieņem objektu, kāds tas redzams no
ārpuses, ņemot vērā objekta īpašības, bet ne motīvus un attiek­smes. Uzmanība tiek pievērsta sadarbības iespējai starp subjektu un objektu. Pasaule tiek uztverta kā objektu summa un darbība -kā objektu mijiedarbība. Vieglāk veicama interešu paplašināša­na nekā iedziļināšanās tajās. Ievērot jaunus objektus ir pieņemamāks process par iespējamo savstarpējo attiecību novērtēšanu. Ekstraverti ne tikai ievēro objektus, bet arī rēķinās ar to tiesī­bām būt tādiem, kādi tie ir. Ekstravertam primārais ir objekts, sekundārās ir attiecības, tāpēc viņš drīzāk mainīs attiecības (pie­lāgosies), nekā mainīs pašu objektu. Ekstravertam nav raksturī­ga pāraudzināšana un pārtaisīšana. Ja objekts nepatīk, tad viņš izvairās no attiecībām ar to. "Patvaļīgi izmainīt šos objektus no­zīmē zaudēt atbalsta punktu.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1193043
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties