Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:610251
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Autors runā par to kā cilvēki uztver globalizācijas procesus un rezultātus. Stohls atzīmē divus modeļus, kas apskata globalizācijas problēmas un rezultātus saistībā ar organizatorisko komunikāciju pētniecību un praksi. Pirmā – konverģence – uzsver, ka organizācijām jāpielāgo sava darbība globālajam, t.i., pasaules tirgum. Konverģences pieeja aplūko kā organizācijas varētu pielāgot savu darbību globālajai sistēmai, kas prasa elastīgumu, atsaucību, ātrumu un zināšanas. Pretēji konverģencei ir diverģences pieeja, kas globalizācijas darbā akcentē kultūras īpatnības visā pasaulē.
Konverģence jeb saplūšana nozīmē to, ka visas organizācijas, kas vēlas izdzīvot un pastāvēt, tādēļ tām jāpielāgo globālās vides struktūras. Komunikatīvā adaptācija/konverģence tiek uzskatīta par pozitīvu līdzekli neatkarīgi no kultūras atšķirībām un ekonomisko attīstības līmeņa. Komunikācija ir veids kā savienot un apvienot resursus, tādējādi palīdzot izdzīvot globālajā vidē. Lai pārietu uz globālu koverģenci ir jāmaina būtiskas izmaiņas komunikācijas praksē. Ja organizācijas ir augošas gaistošajā globālajā vidē un sastopas ar ģeogrāfiskajām, kultūras u.c. dažādībām, ir pieņemts, ka tām jākļūst zinošākām, inovatīvākām, elastīgākām, efektīvākām un ātrāk jāreaģē uz straujām izmaiņām. Viena no problēmām, kas kritiski skar komunikāciju un sadarbošanos mūsdienu globālajā vidē ir citu kultūru izprašana.
Diverģence ir mazāk ieinteresēta organizācijas veiksmes stratēģiju pētīšanā, bet gan kultūras vides nozīmē un ietekmē uz organizācijas normām un nozīmes veidošanas funkcijām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1333823
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties