Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Ievads ekonomikā. Ekonomikas izaugsme un makroekonomikas nestabilitāte

     

    Konspekts5 Ekonomika

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:782813
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Sarūkot iedzīvotāju labklājības līmenim, rodas milzum liels daudzums ar sociālajām problēmām. Cilvēki emigrē no valsts. Viss ir ļoti vienkārši. Valsts varas darbības tiešā un netiešā veidā psiholoģiski grauj iedzīvotājus. Piemēram, laikā, kad visiem ‘’jāsavelk jostas’’, valsts vara šķērdē līdzekļus pa labi, pa kreisi. Protams, mazāk kā ‘’treknajos gados’’, bet tas nav attaisnojums. Un, zinot latviešu mentalitāti, viņš labāk aizceļos tur, kur izskatās ‘’zaļāka zāle un zilākas debesis’’, nevis cīnīsies par taisnību savās paša mājās – Latvijā.

Tātad secinājums ir tāds, ka atliek vai nu izpārdot valsts uzņēmumus vai arī aizņemties no vēl kāda, lai atmaksātu parādu. Abas šīs darbības valstij labumu nedara. Izpārdodot valsts uzņēmumus un akcijas, kuras pieder dažādiem milzīgiem monopola uzņēmumiem Latvijā, novestu pie praktiski minimālas kontroles uzņēmumos, kuru sniegtie pakalpojumi ietver gandrīz katra Latvijas iedzīvotāja ikmēneša maksājumus. Sanāk, ka Latvijai nepiederēs gandrīz neviens nozīmīgs uzņēmums, kas novedīs pie patvaļas šajās konkrētajās nozarēs. Aizņemoties no vēl kāda, kredīta procenta likmes vairs nebūs tik labvēlīgas kā jau esošā aizņēmuma likmes (2.3-3.1% gadā). Tās būs vismaz 7-8% robežās, kas novedīs pie vēl lielākas ieslīgšanas parādos un stagnācijas ekonomikā.
Ja Latvijā strauji netiks kaut kas mainīts tās darbības modelī, tad es neredzu Latvijai un tās iedzīvotājiem nākotni pozitīvās krāsās vismaz uz nākošajiem 10 gadiem noteikti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1307566
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties