Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:880303
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

17.Advokāta darbība tiesas sēdē kriminālprocesā.
Aizstāvja piedalīšanās krimināllietu iztiesāšanā ir obligāta Kriminālprocesa likumā paredzētajos gadījumos un pēc procesā iesaistīto personu aicinājuma. Aizstāvis īsteno personas tiesības uz aizstāvību, izsaka savu viedokli par lietas iztiesāšanas gaitā konstatētajiem apstākļiem un piedalās tiesas debatēs. Aizstāvību vienā kriminālprocesā var īstenot arī vairāki aizstāvji.
Ja aizstāvis nav ieradies uz tiesas sēdi, krimināllietas iztiesāšanu atliek. Ja aizstāvja neierašanās iemesls nav zināms, tiesa par to paziņo Latvijas Zvērinātu advokātu padomei.
Ja aizstāvja turpmākā piedalīšanās krimināllietas iztiesāšanā saprātīgā termiņā nav iespējama, viņu aizstāj. Aizstāvja maiņas gadījumā tiesa turpina lietas iztiesāšanu. Aizstāvim, kas no jauna iestājas krimināllietā, tiesa dod laiku sagatavoties aizstāvības īstenošanai. Aizstāvis, kas no jauna iestājies krimināllietā, var lūgt tiesu atkārtoti noklausīties liecinieka un cietušā liecības vai eksperta atzinumu, kā arī veikt citas procesuālās darbības.

18.Cilvēka tiesības uz juridisko palīdzību.
Latvijas Republikas Satversmes 92. pantā noteikts, ka ikviens var aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses taisnīgā tiesā. Personai ir subjektīvas tiesības uz kvalificētas juridiskās palīdzības saņemšanu, proti, personai nolūkā aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses taisnīgā tiesā ir tiesības saņemt tai nepieciešamo juridisko palīdzību no personām, kas ir ieguvušas attiecīgās zināšanas un iemaņas.
Lai īstenotu arī maznodrošināto un trūcīgo personu tiesības uz taisnīgu tiesu, tai skaitā nodrošinātu pieeju tiesai, Saeima pieņēma Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumu, kura izpildi nodrošina Juridiskās palīdzības administrācija.
Valsts nodrošināto juridisko palīdzību strīdu risināšanai Latvijas Republikā persona var saņemt noteikta veida civillietās, privātās apsūdzības kriminālprocesā (cietušajam) un administratīvajās lietās apelācijas procedūrās patvēruma piešķiršanas procesa ietvaros līdz galīgā tiesas nolēmuma spēkā stāšanās brīdim.
Personas, kurām saskaņā ar Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likuma 3.pantu ir tiesības pieprasīt valsts nodrošināto juridisko palīdzību, iesniedz Juridiskās palīdzības administrācijā aizpildītu veidlapu – iesniegumu valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības pieprasījumam, kā arī dokumentu kopijas, kas apliecina veidlapā minētās ziņas, tai skaitā par tiesībām pieprasīt valsts nodrošināto juridisko palīdzību (izziņu par maznodrošinātas vai trūcīgas personas (ģimenes) statusa piešķiršanu, atrašanos pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā u.c.).

19.Juridiskās palīdzības nodrošināšana.
Juridiskās palīdzības administrācija (JPA) ir Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas padotības iestāde. Juridiskās palīdzības izpildi nodrošina tieši šī iestāde. Administrāciju vada direktors. Administrācijas direktoru amatā ieceļ un no amata atbrīvo tieslietu ministrs.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1247966
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties