Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Iepirkumi
Faila izmērs:
71 KB
Identifikators:

755137

 
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Tāpat jānorāda, ka aģentūras praksē ir konstatēti vairāki gadījumi, kad pretendents savos piedāvājumos ir sniedzis nepatiesas ziņas par iepriekšējo pieredzi apliecinošu darbu apjomu un līgumu summām. Lai novērstu šādas situācijas, Aģentūra aicina iepirkumu komisijas jau iesniegto piedāvājumu izvērtēšanas laikā pārliecināties par pretendentu norādīto ziņu par iepriekšējo pieredzi patiesumu.
Attiecībā uz piedāvājumu vērtēšanas gaitas atspoguļošanu jāatzīmē, ka normatīvie akti neparedz, cik detalizēti un tieši kāda informācija ir jānorāda iepirkuma komisijas sanāksmju protokolos. Aģentūrai, veicot iepirkumu pārbaudes, ir svarīgi pārliecināties par pieņemto lēmumu pamatotību. Bieži vien iepirkumu komisijas protokolos norādītā informācija ir tik lakoniska, ka Aģentūrai ir jāuzdod vairāki jautājumi finansējuma saņēmējam, kāpēc pieņemtais lēmums ir tieši tāds, kādi ir bijuši iemesli pretendenta izvēlei vai noraidīšanai. Tas paildzina iepirkuma procedūras norises izskatīšanas un atzinuma sniegšanas laiku. Tāpēc Aģentūras ieteikums finansējuma saņēmējiem ir iepirkuma komisijas protokolos atspoguļot visus būtiskākos apsvērumus, kas ir ietekmējuši lēmuma par iepirkuma uzvarētāju pieņemšanu.
Šīs nodaļas beigās autors vēlas norādīt uz vispārzināmo, ka jebkuras publiskas iepirkuma procedūras mērķis ir nodrošināt iepirkuma procedūras atklātumu, piegādātāju brīvu un taisnīgu konkurenci un valsts un ES fondu līdzekļu efektīvu izmantošanu. Nepareizas iepirkumu plānošanas un norises sekas var būt nepieciešamība mainīt iepirkuma priekšmetam vai pretendenta kvalifikācijai izvirzītās prasības, saņemto piedāvājumu neatbilstība nolikuma prasībām, iepirkuma procedūras pārtraukšana, nepieciešamība pēc iepirkuma priekšmeta papildu apjomiem jau pēc līguma noslēgšanas, un tā visa rezultātā – neatbilstoši veiktas izmaksas. Tāpēc finansējuma saņēmējiem būtu rūpīgāk jāapsver savas iepirkumu vajadzības, vairāk uzmanības jāvelta iepirkuma dokumentācijas sagatavošanai tieši konkrētajam iepirkumam un saņemto piedāvājumu izvērtēšanai, vadoties pēc iepirkuma nolikumā noteiktajām prasībām. Līdzšinējā Aģentūras pieredze iepirkumu pirmspārbaužu veikšanā liecina, ka šo pirmspārbaužu mērķis ir attaisnojies, proti, iepirkumos konstatēto kļūdu skaits ir samazinājies. Mūsu kopīgais mērķis ir ES fondu projektu veiksmīga ieviešana, tāpēc svarīga ir finanšu saņēmēju un sadarbības iestāžu ciešāka sadarbība dažādu jautājumu, tai skaitā jautājumu, kas saistīti ar iepirkumiem, risināšanā.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties