Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:380248
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ienesīgums ir peļņa, ko mēs iegūstam no investīcijām. Tas ir attiecināms uz procentiem un dividendēm, kuras tika iegūtas no drošības, un parasti tiek izteiktas kā procentu likme gadā, ņemot par pamatu investīciju cenu, tās tekošās tirgus cenu vai tās nominālvērtību.
Ienesīgums pie dzēšanas (Yield to Maturity) ir procentu likme, kura tiek aprēķināta kā maksājuma tekošā vērtība saņemta no aizņemšanas instrumenta ar šodienas vērtību. Šo vērtību ekonomikā ir pieņemts uzskatīt par tiešo vērtību starp procentu likmēm finansu tirgū. Iekšējā ienesīguma norma IRR (internal rate of return) ir diskonta likme, kura veido tagadnes vērtību nākotnes konta noguldījumu, kas ir vienāds ar izņemšanu. Iekšējā ienesīguma norma IRR ir salīdzināšanas likme, ar kuru investīciju projekta tīrie diskontētie ienākumi vienādi ar nulli. Ar šādu procenta likmi investīcijās ieguldītās naudas pašreizējo vērtību, kas saņemta atpakaļ, īstenojot investīciju projektu. Investīciju projekts ar noteiktu salīdzināšanas likmi ir pieņemams, ja IRR ir lielāka par šo salīdzināšanas likmi, un nepieņemams pretējā gadījumā. IRR ir robežlikme, līdz kurai dotais investīciju projekts ir rentabls. Priekšroka ir dodama tam investīciju projektam, kuram ir vislielākā IRR vērtība. Ienesīgums pie dzēšanas iekļauj rēķinā faktorus kas tiek ignorēti ienesīgumā. Vērtspapīra ienesīgums pie dzēšanas ir diskonta procentu likme, kas veido summu no visu nākotnes vērtību tekošo vērtību par vērtspapīru, kas ir vienāda ar pirkšanas cenu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1120097
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties