Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:854834
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5.Nosauciet motora blokkarteru veidus?
Rindas, V – veida, W – veida, un Boxer motors.
6.Cik un kādi ir virzulim gredzeni?
Virzuļa gredzenus iedala:
1) kompresijas gredzeni noblīvē virsmu starp virzuli un cilindru līdz ar to tiek novērsta gāzu noplūde no degkameras uz karteri. Gredzeni arī veic siltuma novadīšanu no virzuļa uz cilindra sienām. Kompresijas gredzeni tiek ievietoti virzuļa blīvētājdaļas augšējās rievās. Kompresijas gredzenus izgatavo no čuguna, lai gan ir arī motori, kuros pielieto tērauda gredzenus. to uzdevums noblīvēt spraugu starp virzuli un cilindru un novērst gāzu caurplūdi no degkameras uz karteri, novadīt daļu siltuma no virzuļa uz cilindra sienām un tālāk uz dzeses šķidrumu. Kompresijas gredzenu skaits ir atkarīgs: no kompresijas pakāpes un kloķvārpstas griešanās frekvences. Otto motoriem ir 2 – 4, dīzeļmotoriem 3 – 6 gredzeni. Augšējo gredzenu – lai samazinātu izdilumu (berzi) elektrolītiski hromē 0.10 – 0.15 mm dziļumā. Pārējos gredzenus alvo, lai labāk piestrādātos cilindram.
2) eļļas gredzeni no cilindru sienām noņem lieko eļļu, virzulim pārvietojoties uz ZMP. Eļļa, nokļūstot sadegšanas kamerā, rada piedegumus un palielinās eļļas patēriņš. Virzulim ir viens vai divi eļļas gredzeni, kas novietoti zem kompresijas gredzeniem. Eļļas gredzenus izgatavo no čuguna vai tērauda. Čuguna eļļas gredzenam ir līdz 10 spraugu eļļas novadīšanai virzuļa rievas iekšpusē. Lai eļļas gredzens labāk piespiestos cilindram, motoros pielieto virzuļa rievā ievietotu tērauda spirālatsperi (ekspanderu).
3) kombinētajos gredzenos.Kombinētais gredzens apvieno gan kompresijas, gan eļļas gredzena iezīmes – noblīvē spraugu starp virzuli un cilindru, kā arī noņem lieko eļļas kārtiņu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties