Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:595399
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mācīšanās grūtības
1. Saprot pedagoģiskus, sociālus u.c. apstākļus, kas traucē mācīties un nav saistīti ar medicīnisku diagnozi (Lūse, Miltiņa, 2012, 183.lpp).
2. Mācīšanās grūtības ir iespējamas jebkuram bērnam, jebkurā izglītības procesa posmā. Mācību grūtību cēloņi visbiežāk saistīti ar stundu neapmeklēšanu. Šiem stundu kavējumiem var būt dažādi iemesli - ilgstoša slimība, dalība sporta sacensībās, ceļojumi kopā ar ģimeni, neattaisnotu iemeslu dēļ, u.c. Mācību grūtības nav neiroloģiski traucējumi, tos iespējams pārvarēt, nodrošinot izglītojamiem nepieciešamo atbalstu – konsultācijas vai individuālas nodarbības ar priekšmetu skolotājiem (https://www.tip.edu.lv/media/files/Ieteikumi_versija_14032017.pdf) (“Individuāla pieeja katram skolēnam vispārējās izglītības iestādēs” Rīga, 2017, 36.lpp).
3. Izpaužas kā pazeminātas bērna spējas saklausīt, domāt, lasīt, runāt, rakstīt, ievērot pareizrakstību vai izdarīt matemātiskus aprēķinus. Bērns var būt apdāvināts citās jomās, taču sekmes skolā dažos mācību priekšmetos ir viduvējas pamatprasmju apgrūtinātas apguves dēļ. Līdz ar to bērna spējas tiek vērtētas kā vājas un bieži vien neatbilst viņa patiesajām spējām (http://www.brinummaja.lv/macisanas-traucejumi.html) (“Pētījums par mācīšanās traucējumiem” Ilze Paegle, 2010. gads).
4. Mācīšanās grūtības nav saistītas ar medicīnisko diagnozi. Šādas grūtības ir radušās ilgstošu stundu kavējumu dēļ un bērna izklaides, slinkuma un motivācijas trūkuma dēļ. Mācīšanās grūtības var pārvarēt nodrošinot bērnam individuālu pieeju, atbalstu, ieinteresētību (autores definējums, atsaucoties uz iepriekš minētajiem 3 avotiem).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties