Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:118301
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājam ir tiesības uz atvieglojumiem par apgādībā esošām personām, kurām nav piešķirta pensija un kuras nesaņem pensiju, izņemot apgādnieka zaudējuma pensiju, kā, nepilngadīgu bērnu, bērnu, kamēr viņš turpina izglītības iegūšanu līdz 24 gadu vecumam, mazbērnu vai audzināšanā paņemtu bērnu, ja no viņa vecākiem nav iespējams iegūt uzturnaudu, pilngadību nesasniegušu brāli vai māsu, kamēr tie iegūst izglītību līdz 24 gadu vecumam un, ja viņiem nav darbaspējīgu vecāku, maksātāja aizbildnībā vai aizgādnībā esošu personu, par laulāto, vecākiem, vecvecākiem un bērniem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, ja minētās personas nav strādājošas un saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir atzītas par personām ar invaliditāti un nestrādājošu laulāto, kura apgādībā ir nepilngadīgs bērns, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir atzīts par personu ar invaliditāti. Kā arī Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā tiek piemēroti atvieglojumi personām ar invaliditāti vai politiski represētām personām.
No 2018. gada ir palielināta Iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojuma summa par apgādājamo personu, kas ir 200 EUR, iepriekšējo 175 EUR vietā. No 2018. gada 1. jūlija esošie atvieglojumi tiks papildināti, tos piemērojot arī nestrādājošam laulātajam, kura apgādībā ir bērns līdz trim gadiem, trīs vai vairāk bērnu līdz 18 vai līdz 24 gadu vecumam, no kuriem viens ir jaunāks par septiņiem gadiem, kamēr bērns turpina izglītības iegūšanu un pieci bērni līdz 18 vai 24 gadu vecumam, kamēr turpina izglītības iegūšanu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties