Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
5,49
Ietaupījums:
0,60 (11%)
Cena ar atlaidi*:
4,89
Pirkt
Identifikators:799064
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2019.g. - 2019.g.
Darba fragmentsAizvērt

Rezultātu izvērtējums
Ar titrimetriju analizējot rudzu maizes paraugu noteikts, ka tas satur 0,960±0,012 % NaCl uz 100 g produkta. Savukārt, uz konkrētās maizes etiķetes norādīts, ka tā satur 1,1g sāls uz 100 g produkta. Ļoti iespējams, ka darba gaitā radušās kādas neprecizitātes, jo titrējot tukšo paraugu tika
iztērēts samērā daudz titranta, kas ir netipiski, ņemot vērā, ka šķīdumā hlorīdjoniem nebija jābūt vai to koncentrācijai bija jābūt ārkārtīgi zemai. Tieši šis darba posms potencāli uzskatāms par visticamāko neprecizitāšu avotu un tādēļ novērojama šāda analīzes rezultātu nesakritība ar etiķetes informāciju. Lai panāktu precīzākus rezultātus, šajā gadījumā būtu bijis ieteicams veidot vairākus tukšos paraugus.
Latvijā šobrīd nav noteiktu normu sāls daudzumam maizē, taču vairākas Eiropas savienības dalībvalstīs, reaģējot uz Eiropas Savienības Sāls patēriņa samazināšanas ierosmju sistēmu, tādu noteikušas un tas svārstās no 1% līdz 2,5% sāls uz 100 g maizes, atkarībā no tās veida. Iepazīstoties
ar Latvijas veikalos tirdzniecībā esošo tumšo rudzu maižu sāls saturu (skat. 3.tabulu) var secināt, ka konkrētās rudzu maizes sāls saturs ir mērens.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,92 €
Materiālu komplekts Nr. 1375048
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Hlorīdu noteikšana maizes izstrādājumos”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/799064

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties