Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:355880
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

III. Kāpēc ūdens terapijas programmas paātrina atveseļošanos?
Kāds vācu ārsts vārdā ‘’Kneills’ izdalīja 3 svarīgākās hidroterapijas funkcijas : Izšķīdināt, likvidēt un nostiprināt. Likvidēt un šķīdināt nepieciešams toksīnus un sārņus kuri rodas un uzkrājas cilvēka organismā, stiprināt – asins cirkulāciju un cilvēka imūnsistēmu jo sekojošie 2 faktori ir svarīgākie cilvēka atveseļošanās procesā.

IV. Kādu ārstniecisku efektu dod hidroterapija?

Hidroterapijas terapeitiskais efekts rodas pateicoties trim faktoriem:
Temperatūras iedarbība - procedūrās var tikt izmantoti vairāku temperatūru veidi auksts (zemāks par +20 °C); vēss (+20 °C / 33 °C); neitrāls (+34 °C ÷ 36 °C) silts (+37 °C / 38 °C); karsts (+39 °C un augstāk) . Šī terapija balstās uz ķermeņa temperatūras paaugstināšanu un pazemināšanu, mainot ķermeņa temperatūru mēs cenšamies panākt: 1. Ķermeņa kairinājumu un organisma aktivitātes paaugstināšanu, vai pretēji nomierināšanu un aktivitātes samazināšanu. 2. Mēs paātrinām vai palēninām cilvēka vielmaiņu.
Mehāniskā iedarbība – Mehāniski ūdens uz cilvēka var iedarboties visbiežāk caur kairinājumu. Var tikt veiktas procedūras izmantojot augsta/zema spiediena dušas, burbuļvannas, virpuļvannas u.t.t. Kā arī mehāniski mainoties slodzei uz cilvēka organismu kad tas respektīvi veic aktīvus/pasīvus vingrinājumus baseinā.
Ķīmiskā iedarbība – Cilvēks tiek peldināts izmainītā ūdens sastāvā bieži tiek pievienotas dažādas vielas (jūras sāļi, eļļas, uzlējumi, u.t.t.). Bieži to apvieno ar peldēm minerāl ūdenī kur ar burbuļu un ūdens palīdzību vielas jeb kairinātāji daļēji uzsūcas organismā. Šī procedūra kas darbojas ne tikai lokāli bet arī uz visu organismu, galvenokārt ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu, nervu sistēmu, kopējo vielmaiņu, ādu utt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties