Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:227197
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

7 Ja cilvēks nopircis no cilvēka dēla(cilvēks – brīvais, pilntiesīgais sabiedrības loceklis, tiek runāts par brīvā cilvēka mazgadīgo dēlu) jeb no cilvēka verga rokām vai nu sudrabu vai zeltu, vai vergu, vai verdzeni, vai vērsi, vai aitu, vai ēzeli, vai ko citu bez lieciniekiem vai bez nolīguma jeb paņēmis to glabāšanā, tad šis cilvēks – zaglis, jāsoda ar nāvi.
26 Ja redums vai bairums, kuram pavēlēts doties valdnieka karagājienā, nav to darījis vai nolīdzis algotni un nosūtījis to savā vietā, šis redums vai bairums jāsoda ar nāvi, bet algotnis saņem viņa māju.
27 Ja redums vai bairums valdnieka karagājienā ticis gūstā un pēc tam viņa īpašums atdots citam un tas pelnījis ilki, ja viņš atgriežas un nokļūst savā kopienā, viņam jāatdod viņa lauks un dārzs.
28 Ja redums vai bairums ir devies valdnieka karagājienā un ir kritis gūstā, viņa dēlam jāadod viņa īpašums.
42 Ja cilvēks nomājis lauku apstrādāšanai un nav izaudzējis laikā graudus, (tad) jāpierāda, ka viņš nav veicis (nepieciešamos) darbus tīrumā, bet pēc tam viņam jādod lauka īpašniekam graudi atbilstoši tā kaimiņu (ražai).
43 Ja viņš pilnīgi nav apstrādājis lauku, (bet) pametis (to), (tad) viņam jādod lauka īpašniekam graudi atbilstoši tā kaimiņu (ražai), bet lauks, ko viņš nav apstrādājis, viņam jāizvago(?), jānoecē un tad jāatdod lauka īpašniekam.
44 Ja cilvēks nomājis uz trim gadiem vecaini uzaršanai, bet bijis nevīžīgs un nav uzaris lauku, (tad) ceturtajā gadā viņam lauks jāizvago, jāizkaplē un jānoecē, bet pēc tam jāatdod lauka īpašniekaml bez tam viņam jāatmēra 10 guri(252.6 litri) labības par katru buru(6.35 hektāri) lauka.
45 Ja cilvēks atdevis savu lauku arājam par nomas maksu un saņēmis nomas maksu (par) savu lauku, bet pēc tam Adads(pērkona un zibes, lietus un vētras dievs) applūdinājis lauku jeb arī pali aiznesuši (ražu), (tad zaudējums tikai arājam(zaudējumus cieš tikai nomnieks)).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties