Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:713558
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Galvenie secinājumi.
Dzīve ir spēle, kuru veido daudzas spēlītes. Tas ir daudz un dažādas, apzinātas un neapzinātas, taču, pateicoties veiktajam novērojumam, varu teikt, ka tās ir viegli novērojamas. Jauniešiem, pat veicot grupas darbu, bija nepieciešams veidot saskarsmi, socializēties vienam ar otru, noteikt darba mērķus, atsvešināties no savas subjektivitātes, un noteiktā laika posmā rādīt šo saskarsmes ceļā radīto rezultātu. Un tas ir tikai vienas lekcijas uzdevums… No tā izriet, ka ik dienas vienam jaunietim nākas piedalīties vairākās spēlēs, kuras pieprasa saskarsmi ar citiem indivīdiem, bet tas ir ļoti raksturīgi cilvēcei, jo indivīdiem ir tieksme uz saskarsmi un sadarbību kopīgu mērķu pildīšanai. „ Dzīves nopietnībā cilvēki sarunājas kaut kāda satura dēļ, viņi vēlas izklāstīt vai arī izprast, savstarpēji vienoties. Saskarsmes spēlē runāšana kļūst par pašmērķi kā izklaidēšanās māksla ar saviem mākslinieciskajiem likumiem” . Un tas arī redzams jauniešu grupas darbā, jo runāja visi saistībā un nesaistībā ar tēmu, jo runāšana ir kļuvusi par mērķi, kas apmierina nepieciešamību pēc saskarsmes.
I(interesanti likās, ka tik viegli ir saskatīt G. Zimmela „ Saskarsmes spēlē” minēto teoriju atspoguļojumu mūsdienu jauniešu vidū. Un, pateicoties veiktajam pētījumam, „ saskarsmes spēlē” minētās teorijas itin viegli atspoguļo savu empīrisko pielietojumu turpat vai ikvienā dzīves situācijā. Tik tiešām – dzīve ir spēle…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1230383
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties