Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:992849
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

8. Nosauc 3 Kārļa rakstura īpašības un pamato tās ar piemēriem!(6p.)1p- daļēji pamatota īpašība, 2p.- fakti skaidri, nepārprotami.
1.) Vājš raksturs. Kārlim piemīt liels talants, bet pārāk maza drosme uzdrīkstēties to parādīt. Kārlim grūti pastāvēt pašam par sevi, grūti sevi piespiest rīkoties. Tas spilgti atklājās brīžos, kad iniciators veidot gleznu izstādes bija tieši viņa sieva Dagmāra, nevis pats Kārlis, kaut gan Kārlis to vēlējās tikpat stipri.
2.) Naivs. Kārlis viegli notic tam, ko cilvēki viņam saka. Piemēram, Kārļa gleznu izstādes laikā, kad Olafs viņam, acīs skatoties, meloja, ka vēlas salīgt mieru un nožēlo to, kā izturējies pret Kārli līdz šim, Kārlis uzreiz arī piedeva un uzskatīja, ka Olafs saka taisnību. Sēžot un kopīgi nosvinot izstādes atvēršanu, Kārlis vēl Olafam izteica pateicības un miera vārdus. Bet kad pienāca rīts, viņš avīzē izlasot slikto recenziju par savu izstādi un saprotot, ka raksta autors ir Olafs, saprata cik naivs bijis.
3.) Zems pašvērtējums. Kārlis sevi neatzīst kā īstu mākslinieku. Vienmēr ir pārlieku paškritisks pret sevi un nekad nav īsti apmierināts ar savu veikumu. Kaut patiesībā Kārļa talants bija liels un to novērtēja jebkurš, kuram bija māksliniecisks skatījums uz pasauli, nevis vienīgi padomju ideoloģija. Kārlis pat spēja savu dzīves aicinājumu- gleznošanu, atstāt novārtā, kad sieva Dagmāra tika izsūtīta.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1384556
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties