Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:738536
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Grieķijas teritorijas dabvide    2
  Krētas kultūras apraksts    5
  Mikēnu kultūras apraksts    7
Darba fragmentsAizvērt

Liecības par cilvēku eksistenci jau pirms 40 tūkstošiem gadu- neandertāliešu darbības rezultāts.
Mūsdienu arheoloģiskie izrakumi liecina, ka Balkānu pss. dienvidi, Egejas jūras salas un Mazāzijas rietumu piekrastes teritorijas bija apdzīvotas jau paleolīta laikā. VII-VI g. tūkstotī BC šajos rajonos dzīvoja dažādas agrā neolīta apmetnes Tesālijā, Maķedonijā, Trāķijā, Ilīrijā un Peloponesas pss. Pašos dienvidos. Grieķu vēsturnieki šos pirmsgrieķu jeb protogrieķu iedzīvotājus sauc par pelasgiem, driopiem, kāriešiem. Ievērojamākā no šim bija pelasgu kultūra, par kuru nedaudz sīkāk:
"Kopš XIX gs m.ē. valodniecībā ir pieņemts stabils uzskats, ka grieķi nebija sākotnējie Grieķijas iedzīvotāji, - tie bija seno rakstu autoru pieminētie pelasgi, lēlēgi jeb latosi, heti un tādas tautas, kas nerunāja ide valodās, izņemot pelasgus, hetus un latosus, kaut gan ne toponīmiskie, ne arheoloģiskie dati nerāda, ka jebkad būtu bijis kāds senāks kultūras slānis, ko būtu radījusi šī pirms indoeiropiešu valodās runājusī tauta..., bet tie zinātnieki, kuri atzīst neindoeiropeiska senākā substrāta pastāvēšanu, nespēj datēt laiku, kad tas noticis un nosaukt kaut vienu argumentu..., izņemot to, ka augstais kultūras līmenis it kā iestājies bez iepriekšējo kultūru pārmantošanas, kam arī nav argumentu, jo arheoloģiskā izpēte vēl ir nepilnīga...Tātad ne lingvistiem, ne arheologiem nav pietiekamu faktu, lai noliegtu jeb pierādītu svešu cilšu iebrukumu Balkānu pussalā un to aptverošajās Vidusjūras salās pirms bronzas laikmeta vai bronzas laikmetā, pirms pelasgiem, latosiem un hetiem, kas tādējādi paliek vienīgās šī apgabala pirmtautas, kuru pastāvēšanu var pierādīt ar arheoloģiskiem un antropoloģiskiem līdzekļiem. Iespējams, tās ir vienas tautas dažādi atzari, dažādu tautu liecībās arī atšķirīgi dēvēti.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1118230
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties