Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:282173
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Vārds stress (spriedze) ikdienas apziņas līmenī izraisa negatīvas asociācijas, emocijas - pats vārds izraisa stresu. Sūdzībām par stresu darbavietās ir vērojama tendence pie¬augt. Starptautiska autoritāte biznesa konsultācijās Deivids Allens raksta par jaunās tūkstošgades paradoksu: uzlabojas cilvēku dzī¬ves kvalitāte, un vienlaicīgi pieaug stresa līmenis visās dzīves, darbības jomās, kas automātiski piesaista papildu cilvēka resursus (fiziskos, intelektuālos, emocionālos) tādējādi tos samazinot produktīvām darbībām.
Es aicinātu ne tikai līderus, bet arī parastus ierindas darbiniekus, censties cīnīties un nepieļaut stresa uzbrukumu savam organismam, jo tādējādi organisms tiek pakļauts lielam spiedienam, kā arī ir iespēja tikt pie nopietnām slimībām, piemēram, miega traucējumi, kuņģa čūla, sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanas, muguras un kakla joslas sāpes, kā arī imūnsistēmas traucējumi.
Kā arī, es uzskatu, ka tieši līderiem, kuru pakļautībā būs darbinieki nevajadzētu pieļaut pārāk lielas prasības, draudus un emocionālu teroru, jo tieši šis lietas uzdzen stresu un tieši stress ir kā viens no lielākajiem draudiem neproduktīvam darbam. Stress ietekmē domāšanu, uzvedību, organizācijas darbību kopumā un traucē darbinieku iniciatīvai, atmiņai, domāšanai un kreativitātei. Ja šie punkti netiks pārkāpti, tad darbiniek spēs izpildīt uzdevumus laikā, kā rezultātā arī pašam līderis tiks samazināts šis pats stresa daudzums.
Kā ieteikumu gribētu izteikt to, ka līderiem būtu vēlam noskaidrot savu personības tipu, jo tas dos ieskatu, kāda uzņēmība pret stresu ir tieši viņam un kāda veida darbam viņš ir vairāk gatavs. Ir divu veidu personības tipi A un B, un noskaidrojot savu tipu būs iespēja izvairīties no dažādām komplektācijām, piemēram, izdegšanas sindroma, jo katram tipam ir citāda uzņēmība pret stresu.
Manuprāt, izteiktam līderis būtu jāzina kā rīkoties stresa gadījumā, kā arī to kā stresu novērst ne tikai sev, bet padotajiem, jo tieši padotie ietekmē līdera stresa pakāpi un jo mazāks stress darbiniekiem, jo mazāk problēmu pašam līderim.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1248838
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties