Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:691476
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tīrs ūdens ir dzidrs šķidrums bez smakas un garšas. Plānā slānī tas ir bezkrāsains, bet biezā slānī – zilgani zaļš, ūdens sasalšanas temperatūra, pastāvot normālam atmosfēras spiedienam, pieņemta par nulle grādiem Celsija, bet viršanas temperatūra – par 100 grādiem Celsija. Kad ūdens pārvēršas ledū, no 92 tilpumiem ūdens rodas 100 tilpumi ledus – un otrādi. Ledus blīvums ir 0,92. Vislielākais blīvums ūdenim ir +4 grādu Celsija temperatūrā. Tad 1ml ūdens masa ir 1grams.
Ūdens sasalstot izplešas. Ja tas sasalst noslēgtā traukā, trauks var pat saplīst. Dabā, ūdenim sasalstot akmeņu un klinšu spraugās, norisinās šo iežu pakāpeniskas sairšanas process (iežu sadēdēšana). Ūdenim ir ļoti liela siltumietilpība. Ūdens lēni sasilst, bet lēni arī atdziest. Šai ūdens īpašībai ir liela nozīme temperatūras regulēšanā uz mūs planētas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1250383
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties