Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:279049
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. nodaļa

Šarls Bovarī, atvaļināta kara galvenā ķirurga palīga un cepuru veikala īpašnieka meitas atvase. Skolā sāk iet vēlu tēva uzskatu dēļ. Izstīdzējis, vājš, bāls zēns. Taču viņš bija apņēmības pilns sasniegt savu mērķi un kļūt par ārstu, lai gan pirmais mēģinājums cieta neveiksmi. Ar mātes palīdzību Šarls tika iekārtots kā ārsts pilsētā Tostā. Pēc mātes domām viņam vajadzēja arī sievu un viņa atrada labu kandidāti –kādu 45 gadus vecu atraitni ar labiem ienākumiem. Šarls viņu aprecēja.
Dzīve viņiem ritēja diezgan labi, taču pats Šarls nelikās īpaši apmierināts ar savu sievu. Kādu nakti viņu izsauc izsaukumā uz kādu Berto fermu, kur tās saimnieks lauzis kāju. Bovarī kungs dodas uz turieni, sadziedē saimnieka kāju un iepazīstas ar daiļo Emmu, saimnieka atvasi. Lai satiktu Emmu un kājas ārstēšanas nolūkā, Šarls bieži dodas uz fermu. Viņa sieva kļūst aizdomīga. Viņa sāk saprast, ka vīrs uz fermu nedodas vien saimnieka traumas dēļ. Pēc kāda laika viņa mirst.
Šarls ir mazliet skumjš, bet dzīvo tālāk. Viņš iegriežas fermā arī pēc tam, kad izdziedēta saimnieka kāja un iemīlas Emmā. Pa to laiku Ruo kungs, fermas saimnieks, izdaudzinājis ārstu pa malu malām. Šarls lūdz Ruo tēvam Emmas roku, lai gan viņš ir kautrīgs un to izdarīt ir diezgan grūti.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1159433
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties