Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:602220
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

(45) Nepilngadīgo bērnu mantas atsavināšanas tiesības.
CL par m.atsav.t. 192.p. norāde, ka nepiln.m. vec. var atsavināt ar aizbildņa t. Jāskatās pantos par aizbildņiem. 278.-284.p. M., kas ;atri bojājas, var pārdot neprasot nevienam atļauju.
278. Aizbilstamajam piekritušās kustamās lietas, kas maitājas vai vispār kļūst nevērtīgākas un turklāt nav vajadzīgas viņam lietošanai, aizbildnim nekavējoties jāpārdod par iespējami izdevīgāku cenu, nelūdzot šim nolūkam īpašu atļauju, bet dodot bāriņtiesai norēķinu par pārdošanu un ieņemto naudu.
279. Pārdot nepilngadīgajam piederošas kustamās lietas, kas nemaitājas, pieļaujams:
1)ja tas nepieciešams parādu samaksai, kuri guļ uz šim nepilngadīgajam piekritušo mantojumu, vai arī viņa uzturam;
2)ja minētās lietas ir bijušas preces, ar ko mantojuma atstājējs tirgojies. Katrai šādai pārdošanai aizbildnim iepriekš jālūdz bāriņtiesas atļauja.
280. Pārdot nepilngadīgajam piederošu nekustamo īpašumu pieļaujams:
1)izdalot mantojumu starp pilngadīgajiem un nepilngadīgajiem mantiniekiem;
2)neatliekamu parādu samaksai, kas pārgājuši uz viņu kopā ar mantojumu;
3)ja nav nekādu citu līdzekļu viņa uzturam; 4)ja pārdošana ir vienīgais līdzeklis novērst nepilngadīgajam draudošu ievērojamu zaudējumu.
Par tādiem gadījumiem aizbildnim jāziņo bāriņtiesai, kura, apsvērusi norādītos apstākļus un pārliecinājusies par nodomātās pārdošanas vajadzību vai derīgumu, vai nu pati atļauj pārdot, ja nekustamais īpašums novērtēts ne augstāk par 10000 ls, vai arī, ja tas novērtēts augstāk, iesniedz lietu izšķirt tiesai.
Iegūtā nauda jāiegulda nepilngad. kontā. Arī pērkot uz nepilgad. vārda, bāriņtiesa izpēta, vai nav nekādi apgrūtin. Mantojumu iegūt un atteikties nevar bez bāriņt. atļ.
281. Pārdošanai nav vajadzīga tiesas atļauja šādos gadījumos: 1)kad to izdara, izpildot likumīgā spēkā nākušu tiesas spriedumu; 2)kad tā persona, no kuras mantojuma lieta pārgājusi nepilngadīgajam īpašumā, pati testamentā vai kā citādi noteikusi to pārdot; 3)kad to prasa trešā persona, kam ir uz to tiesība. Visos šajos gadījumos pārdošana izdarāma bāriņtiesas uzraudzībā.
282. Ja mantojuma atstājējs tieši aizliedzis pārdot kādu lietu, kuru paturot nepilngadīgajam rastos acīm redzams zaudējums, aizbildnis var lūgt bāriņtiesu, lai minēto aizliegumu atceļ.
283. Nepilngadīgā kustamo un nekustamo mantu var pārdot vai nu izsolē, vai paši aizbildņi par brīvām cenām, raugoties pēc tā, kā bāriņtiesa atzīst par izdevīgāku. Aizbildņi, viņu laulātie un bērni nekādā ziņā nedrīkst pirkt aizbilstamā mantu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1359909
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties