Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:475758
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ģimenes tiesības

1. Saderināšanās jēdziens un noslēgšana. = savstarpējs solījums savienoties L. tā nedod tiesību prasīt tiesas ceļā L noslēgšanu. Arī līgumsods nav spēkā, ja tāds noteikts. Forma nav noteikta: mutiska, rakstiska u.c.
2. Saderināšanās atcelšanas tiesiskās sekas. Ja S atceļ, jāatdod dāvanas, kas dāvinātas nākamajai L. šī t-ba nepāriet uz mirušā dāvinātāja m-kiem, bet mirušā celto prasību var turpināt. Dāvanas nav jāatdod: 1)ja saderinātais dāvinātājs ir miris; 2)ja dāvinātājs atteicies doties L bez svarīga iemesla; 3)ja saderinātā uzvedība bijusi par iemeslu atteikties no L. 2.,3.var prasīt arī zaudējumu atlīdzību, kas tiešā sakarā ar L rīkošanu. Var prasīt arī atlīdzināt iespējamo peļņu un mantu saistībā ar nākamo L. Zaudējuma apmērs saskaņojams ar vainīgā sabiedrisko stāvokli un mantas līdzekļiem. Prasība noilgt 1 gada laikā, skaitot no dienas, kad S atcelta/kad saderinātais atkāpjas; ja līgava grūta-no tās dienas, kad viņa dzemdējusi, ja tajā laikā S jau bijusi atcelta/saderinātais no tās bija atkāpies.
3. Laulības noslēgšanas noteikumi.. L. no 18g.v.,bet ar vecāku/aizbildņu atļauju – no 16g.v.(otrai pusei jābūt pilngadīgai). Atļauju var dod arī b/ptiesa. Aizliegta L 1)rīcībnespējīgai personai (gara slimība/plānprātība); 2)radiniekiem taisnā līnijā-brāļiem,māsām/pusbrāļiem, pusmāsām; adoptētājam ar adoptēto; aizgādnim ar aizgādnībā esošo, iekams nav izbeigtas aizbildnības vai aizgādnības attiecības; 3)viena dzimuma personām; 4)kas jau sastāv L; 5)līdz 18 gv sasniegšanai.
4. L noslēgšanas kārtība. Klātesot līgavainim, līgavai un 2 pilngadīgiem lieciniekiem; laulā nodaļas telpās (ja slimi/citi svarīgi iemesli, tad var citur). Jautā, vai labprātīgi stājas L; parakstās un pārzinis pasludina, ka uz šīs vienošanās un likuma pamata L ir noslēgta. Izdod L apliecību. Ja baznīcā, garīdzniekam 14d laikā L reģistram vajadzīgās ziņas jānosūta ziņas tai nodaļai, kuras teritorijā L notikušas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1141314
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties