Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:712051
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ģeoportāls jeb ģeotelpiskās informācijas portāls ir interneta vietne vai tai pielīdzināms līdzeklis, kas nodrošina pieeju ģeotelpisko datu kopām un pakalpojumiem. Ir divu veidu ģeoportāli: Inspire ģeoportāls un valsts vienotais ģeoportāls (Valsts vienotā ģeotelpiskās…, 2011.-2012.).
Inspire ģeoportāls ir EK izveidots, pārvaldīts ģeoportāls, kas nodrošina piekļuvi Direktīvas 11.pantā minētajiem pakalpojumiem, kas būtu: dažādas informācijas meklēšanas pakalpojumiem, kuriem par pamatu ņemot attiecīgo metadatu saturu, padara iespējamu telpisko datu kopu un pakalpojumu meklēšanu un metadatu satura parādīšanu, dažādus skatīšanās pakalpojumus – ļauj attēlot, pārvietot skatu, pietuvināt/attālināt, kā arī attēlot informāciju par pieņemtajiem apzīmējumiem un jebkādu tiem atbilstošu metadatu saturu, protams, lejupielādes pakalpojumus, kas ļauj lejupielādēt pilnu telpisko datu kopu vai to daļu kopijas, ja iespējams, tad piekļūt tiem nepastarpināti, transformēšanas pakalpojumiem – transformēt datu kopas un pakalpojumiem, kas ļauj transformēt telpisko datu pakalpojumus (Metadati – „dati par datiem” – informācija, kas apraksta kādu citu datu kopu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties