Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:158460
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

GNP ziņas:
Jau otro gadu ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu tiek izdota avīze "Gaujas nacionālā parka Ziņas." Šogad plānoti 6 numuri - pa vienam katrā gadalaikā un vēl divas Tūrisma avīzes.
Jauniešu aktīvā eko – nometne Gaujas Nacionālajā Parkā:
Jau otro gadu ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu no 3. līdz 12. jūlijam Lejaslīgatnē notiks Jauniešu aktīvā eko - nometne Gaujas NP teritorijā dzīvojošajiem jauniešiem. Tās mērķis ir dot iespēju labāk iepazīt Gaujas NP teritoriju, uzzināt par tā darbības mērķiem un uzdevumiem, gūt padziļinātas zināšanas par dabu, doties ekskursijās – izzināšanas ekspedīcijās Gaujas NP administrācijas darbinieku un vieslektoru pavadībā, kā arī veikt radošus praktiskos darbus Līgatnes dabas taku teritorijā.

Iespēja vasaras brīvdienas pavadīt eko-nometnē
Jau otro gadu Gaujas nacionālā parka (Gaujas NP) administrācija sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu organizē Jauniešu aktīvo eko-nometni Gaujas NP.
Nometnes dalībnieki tiek izvēlēti konkursa kārtībā. Balva par veiksmīgu dalību konkursā ir iespēja piedalīties nometnē bez maksas.
Šogad konkursam pieteikties aicināti jaunieši vecumā no 15 – 18 gadiem no Rīgas, Cēsu un Valmieras rajoniem.
Nometne norisināsies no 3. – 12. jūlijam Lejaslīgatnē. Nometnes laikā jauniešiem būs iespēja tuvāk iepazīt Gaujas NP, tā dabas vērtības, doties dažādās ekspedīcijās un praktiski darboties, piemēram, celt „kukaiņu viesnīcu”, veidot ārstniecības augu „gliemezi”, doties dažādos nakts piedzīvojumos.
Ja Jūs šis piedāvājums ir ieinteresējis, atliek vien piedalīties konkursā, kas sastāv no divām daļām: atbildēm uz sekojošiem konkursa jautājumiem, kā arī motivācijas vēstulēm.
Tā kā Gaujas NP šogad atzīmē 30 gadu pastāvēšanas jubileju, un tā gada dzīvnieks un simbols ir sikspārnis, jautājumi ir šādi:
1.Kādi bija pirmie dzīvnieki Līgatnes dabas takās (līdz šā gada sākumam – Līgatnes mācību un atpūtas parks)? Ko Tu vari tuvāk pastāstīt par šiem dzīvniekiem?
2.Kā sauc četrus direktorus, kas ir vadījuši vai joprojām vada Gaujas NP administrāciju?
3.Kurā gadā ir izveidota Gaujas NP simbolika, un kas ir tā autors?
4.Cik sikspārņu sugas sastopamas Latvijā un cik no tām ziemo Gaujas NP teritorijā?
5.Kāpēc sikspārņi labprāt ziemo Gaujas NP teritorijā, un kas nepieciešams, lai to skaits nesamazinātos?
6.Kad Eiropā un pirmo reizi Gaujas NP teritorijā tiks atzīmēta Eiropas sikspārņu nakts? Kādi, Tavuprāt, pasākumi varētu notikt šajā laikā Gaujas NP teritorijā?
Atbildes var sūtīt līdz 13. jūnijam (!!!) uz Gaujas NP administrāciju, Baznīcas ielā 3, Sigulda, Rīgas rajons, LV - 2150 ar norādi „Jauniešu aktīvā eko-nometne”.
Jēkabi – maizes diena Āraišu vējdzirnavās:
Kultūrkapitāla fonds 2003.gadā atbalstījis Gaujas NP administrācijas iesniegto projektu “Jēkabi – maizes diena Āraišu vējdzirnavās.” Projekta mērķis ir sarīkot Jēkaba dienas – Maizes dienas svinības, iepazīstinot Āraišu vējdzirnavu apmeklētājus ar rudzu pļaujas tradīcijām Vidzemē, senajiem darbarīkiem, maizes cepšanu un maizes godināšanu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1162667
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties