Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:335140
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

6. Mūsdienu latvieša portretējums un raksturojums
Mūsdienu vidusmēra latvietis ir kopts un vairāk vai mazāk rūpējas par savu izskatu, tādējādi atbilstot sabiedrības noteiktajām normām. Apģērbs ir vienkāršs un komfortabls, galvenokārt darināts no mākslīgi iegūtiem materiāliem. Tas attiecīgi tiek piemērots attiecībā no laika apstākļiem vai sezonas. Mūsdienu latviešu sejās bieži ir vērojama neapmierinātība un īgnums, jo latviešiem ir tāds teiciens, ir labi tur kur manis nav.
Mūsdienu latvietis ir apņēmības pilns, tomēr ne vienmēr apņemšanos arī izpilda. Bieži vien latvietis aizmirsdams par otru latvieti domā tikai par pašlabuma gūšanu un ir mazliet egoistisks. Bieži vien viņš ir vienaldzīgs pret apkārt notiekošo un neieinteresētas, ja vien tas viņu pašu kaut kādā ziņā neskar. Mūsdienu latvietis ir zinātkārs, reizēm slinks, bet tomēr viņam piemīt arī kāre pēc piedzīvojumiem. Labestība un sirsnība noteikti arī raksturo mūsdienu latvieti.

7. Latvietība
Par latviešu paražām, tradīcijās, kultūrvēsturisko mantojumu, nacionālo identitāti, izcelšanos un tās raksturīgākajām iezīmēm tiek stāstīts vairākos literāros darbos. Tiesa gan, mainoties latviešu vērtību sistēmai un patriotisma jūtu zušanai šo darbu skaists mūsdienās ir krasi sarucis.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties