Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Galvenie fašisma, nacionālsociālisma un komunisma pamatprincipi un izpausmes veidi Eiropā - Līdzības un atšķirības. Molotova un Ribentropa pakta cēloņi, norise un sekas

     

    Konspekts6 Politika, Vēsture, kultūra

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:834962
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
Darba fragmentsAizvērt

Fašisms Itālijā, nacionālsociālisms Vācijā un komunisms Padomju Savienībā ir galvenās un postošākās valstu ideoloģijas, kuras bija novērojamas Otrā pasaules karā.
Līdz ar Hitlera nākšanu pie varas iesākās nacionālsociālisms periods. Kā viens no iemesliem nacionālsociālisma attīstībai un izveidei Vācijā ir Hitlera uzskati, ka pēc Pirmā pasaules kara Vāciju piemeklēja sabrukums tikai gribas trūkuma, nodevības un ebreju konspirācijas dēļ, kas vēlāk kļuva par komunisma pamatprincipiem, pamatuzskatiem. Vācijas valdība Hitleru iecēla par kancleru, vēlāk pielietojot vardarbīgas metodes tika nogalināta vesela virkne Hitlera sāncenšu, kā rezultātā viņš sevi iecēla, pasludināja par Vācijas diktatoru. Tas ļauj secināt, ka pastāvēja opozīcijas apspiešana kā instrumentu izmantojot teroru, kas ir viena no totalitāras valsts pazīmēm.
Kā otra spilgta nacionālsociālisma iezīme ir propaganda, kuru Vācijā Hitlera valdīšanas laikā īstenoja Jozefs Gēbelss, to apliecina viņa teiktais neilgi pirms Vācijas iebrukuma Norvēģijā: “līdz šim mums ir izdevies paturēt ienaidnieku neziņā par Vācijas īstajiem mērķiem, tāpat kā 1932. gadā mūsu pašmāju pretinieki arī nesaprata, kurp mēs ejam, ka mūsu solījums turēties pie tiesiskuma bija tikai triks [..]”. Vēlāk, 1937.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1401090
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties