Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:576454
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Glutīna līme
Izgatavo no dzīvnieku valsts produktiem ( ādas, kauli, zivis). Līmi iegūst vārot šos dabas valsts produktus līdz ūdens ir iztvaikojis un palikusī masa ieņem stingru sīkstu masu. Glutīna līme no seniem laikiem izmanto galdniecībā.
Ražotās sausās līmes mitrumam jābūt 17%.
Trūkumi
Vāja ūdensizturība
Mitros apstākļos līmi noārda sēnes un mikroorganismi
Pašreiz glutīna līmi galvenokārt lieto mājsaimniecībā un mēbeļu restaurācijas darbos, jo tā ātri sacietē un līmēšanas tehnoloģija nav sarežģīta.

Kazeīna līme
Iegūst no vājpiena, to izgulsnējot ar sālsskābi. Izgulsnēto kazeīnu izžāvē, samaļ un piejauc tam svaigi tikko dzēstus kaļķus.
Lai paaugstinātu līmes derīguma termiņu tai tiek pievienotas citas vielas – nātrija fluorīds un kalcinēta soda. Līmes ūdens izturības un antiseptizēšanas paaugstināšanai pievieno vara sulfātu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties