Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:183366
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Galda manierēm salīdzinājumā ar citiem pieklājības noteikumiem ir bijis vismainīgākais un garākais attīstības ceļš. Ir bijuši laiki, kad pat dižciltīgie ēdienu ņēma ar rokām no kopējas bļodas. Tas, ko mūsdienās uzlūko par nosodāmu, toreiz bija pieklājības izpausme.
Dažkārt mums ir tieksme nepievērst uzmanību, mūsuprāt, mazsvarīgiem viesu uzņemšanas noteikumiem un uzvedībai pie galda. Tomēr vajadzētu pievērst lielāku sabiedrības uzmanību galda kultūrai gan ikdienā, gan svētku reizēs, kā arī ģimenes lokā un sabiedriskās vietās. Prasme pareizi ēst un uzvesties pie galda, vienmēr tikusi uzskatīta par vienu no kritērijiem, pēc kura var spriest par cilvēka vispārējās kultūras līmeni.

Pirmais, kam būtu jāpievērš uzmanība sēžoties pie galda, ir savai pozai. Vislabāk būtu sēdēt taisni, bet ne sasprindzināti, var viegli atbalstīties pret krēsla atzveltni. Krēslu nevajadzētu piestumt pārāk tuvu galdam, savādāk var rasties vēlme uzlikt elkoņus uz galda. Protams, nevajadzētu arī atstumt pārāk tālu, lai ēdiens nekristu zemē. Rokas vislabāk turēt tālāk no sejas, nevajag kārtot matus, vai berzēt pieri, kā arī atbalstīt zodu. Rokas vajadzētu likt uz ceļiem. Tas varētu palīdzēt atturēties no pārlieku rosīgām kustībām, piem. pārbaudīt, vai galda piederumi atrodas savā vietā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125759
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties