Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:685300
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2.uzdevums. Izlasi teikumus! Liec trūkstošās pieturzīmes! Par katru teikumu, kurā būs pareizi ieliktas pieturzīmes, skolēns saņems 2 punktus. Ja būs pareizi ieliktas trūkstošās pieturzīmes, bet būs arī kāda nepamatota pieturzīme, skolēns saņems 1 punktu. Ja būs ieliktas tikai nepamatotas pieturzīmes vai arī skolēns vispār nebūs lietojis pieturzīmes, viņš saņems 0 punktu. (18 punkti.)
1. Pavasaris, dabas modinātājs, kļuva arvien siltāks un straujāks, un nedēļu pēc Jurģiem ziedēja jau ābeles un ķirši, un zāle ar gaišu zaļumu pārklāja ežmaļus, tērces, pļavas un aplokus.
2. Saule tā bija iekarsusi, ka šķīla pumpurus, dzina sulu stiebros un stumbros, skubināja putnus uz pārošanos un ligzdu taisīšanu ar tādu steigu, it kā pasaules gals nezināma spēka steidzināts nāktu virsū.
3. Kā uz burvju mājienu uzradās miriādes lapu un ziedu, miljoni asnu un kukaiņu, kas piepildīja gaisu ar spārnu vizmu un melodisku dūkšanu, liekot saprast, ka dzīvības spēks ir uzvarējis.
4. Tūkstoši lakstīgalu trieca visur- ievās, alkšņos, bērzos - visur, kur vien varēja nolaisties un kur varēja rādīt savu dziedāšanas māku.
5. Šķita, ka dabai ir varenāks prāts, stiprāka apziņa nekā cilvēkiem, kuri, praktiski būdami, ar stingrām pūlēm, rūpīgu skaitīšanu un mērīšanu neprata izkārtot dzīvi pilnīgā saskaņā.
6. Tur, laukos, pa pērnajiem, kvēlajā saulē ātri žūstošiem arumiem, staigāja ecēšas, arī zeme kūpēja un mīksti grima zem ecētāju kājām, basajām un grūtajos darbos norūdītajām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties