Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:192755
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fr.Bēkons (1561-1626). Viņa māte nāca no valsts izglītotāko ļaužu aprindām un pārzināja franču, latīņu un sengrieķu valodas. Tēvs – Velsas prinča, vēlākā Eduarsa VI audzinātājs. Zēns jau agrā bērnībā pazina tā laika Anglijas augstākās amatpersonas.
Trīsvienības koledža Kembridžā. Cenzdamies gatavot dēlu valsts dienestam, tēvs 1576. gadā panāca viņa iekārtošanu diplomātiskajā misijā Francijā. Filozofa ārkārtīgi bezrūpīgā jaunība (un arī turpmākā dzīve). Nolēma sākt jurista karjeru. Panāca savu ievēlēšanu parlamentā. Vēlējās labu dzīvi. Tā kā nevēlējās dzīvot savu ienākumu līmenī, viņam 16.gs. beigās nācās diezgan ilgi sēdēt cietumā parādu nemaksāšanas dēļ. Slepenās padomes loceklis, lords zīmogglabātājs, valsts kanclers, piešķirts barona tituls.
Darbi: „Esejas”, „Par senajos gudrību”, „Par zinātnes progresu”, „Jaunais organons”, darbi par dabas un zinātnes problēmām.
Sociāli-politiskā dzīve Anglijā: strauji attīstījās saimnieciskā dzīve. Pēc lielajiem atklājumiem galvenie kuģniecības ceļi pārvietojās uz Atlantijas okeānu un Anglija nonāca daudzu tirdzniecības ceļu krustpunktā. Iespēja izveidot kontaktus ar daudzām pasaules zemēm, arī pirātisms. Saimniecisko uzplaukumu veicināja arī politiskās dzīves stabilitāte Elizabetes I valdīšanas laikā (1558-1603). Reformas – zemnieki padzīti no savām zemēm, viņu centās pielikt pie darba manufaktūrās. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-3,80 €
Materiālu komplekts Nr. 1159780
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties